لاسی زیره

آنچه لازم دارید

ماستِ پرچرب / خامه / زیره‌ی کوهی / رازیانه (بادیان) / شکر / آب گازدار

ریزه‌کاری‌ها

  • ماست باید پرچرب و سفت باشد.
  • می‌توانید از خامه صرف‌نظر کنید، اما اضافه کردن خامه باعث خوشمزه شدن دوغ و همچنین کف خوشگلی بالای لیوان دوغ می‌شود.
  • رازیانه یا بادیان که در عطاری‌ها هست، خوب نیست. خیلی پوک و بیشتر پوسته هستند. نه عطر درست و حسابی دارند و نه طعم خوبی. خاستگاه بادیان‌های من دو جاست؛ بادیان‌هایی که دوستم از هند برایم آورده است و کپل و نرم و معطر هستند، بادیان‌هایی که از در خانه‌ی دهات بابام روییده و سهمی از آن به من می‌رسد. این بادیان‌ها ریزتر کمی سفت و البته بسیار معطر هستند. علت سفتی هم کم‌آبی است. ناامید نشوید، بگردید در عطاری‌های بادیان (رازیانه) خوب پیدا می‌کنید. 
  • زیره‌ی کوهی یا همون زیره‌ی کرمونی رو در هاونی می‌سایید. زیره‌ی کرمونی ریز است و همین که بشکنه کافی است. این کار رو برای بیرون زدن عطر و طعم زیره انجام می‌دهیم. بادیان رو هم همین جوری می‌ساییم. لازم نیست زیاد خرد بشوند.

تدارک خوردنی

یک لیوان ماست پرچرب، یک قاشق غذاخوری خامه، یه قاشق زیره‌ی کوهی و چند تا دونه بادیان، یه قاشق شکر و یه نوک چاقو نمک را با هم مخلوط می‌کنید و حسابی هم می‌زنید. به ماست معمولن آب اضافه می‌کنند. اما برای خوشمزه‌تر شدن و این که نوشیدنی شما گازدار بشه، نصفش رو آب گازدار بریزید. مقدار آب بستگی به غلظت مورد علاقه‌ی شما دارد. البته این دوغ باید غلیظ باشه تا زیره‌ها روی دوغ شناور نشوند.
سه تا تکه یخ توی یه لیوان بیندازید و لاسی را در آن بریزید. یکی دو دقیقه صبر کنید تا خنک بشه و سر بکشید.

خاطره‌های خوردن و پختن

این دوغ رو اولین بار در رستوران هندی چینگاری خوردم. یادم نیست چی صداش می‌کردند. اونجا دو نوع دوغ بود، یکی شبیه این بود و شیرین. یکی هم شور بود و زیره البته داشت. اونها را چاسا و لاسی صدا می‌کردند. چاسا شور بود و لاسی شیرین. لاسی هر نوع نوشیدنی است که با ماست درست می‌شه و شیرین است. غلظتش از دوغ بیشتره. طعم‌های متنوعی داره که با ادویه یا میوه است. مثلن لاسی انبه هانیه با هل و انبه طعم می‌گیره که خیلی هم خوشمزه است.

 

 *** اگر خوردنی خودتان را با این شیوه درست کردید، عکس آن برای من ایمیل کنید تا همین‌ جا بگذارم. به خصوص اگر جور دیگری درست کردید، حتمن بگویید تا شیوه خاص شما را هم یاد بگیریم. ممنون از لطف‌تان ***

/ 3 نظر / 69 بازدید
لیدی الهام

از اون کتابخونه اولین چیزی که بر میداشتم، اون لاسی خوشمزه است. دستتون درد نکنه.

سارا

وبلاگ جالبی دارین ممنون خیلی از مطالبتون لذت بردم[لبخند]

هانی شف

از لاسی ها فقط انله شو درست کردم و خوردم ... حتما باید خوشمزه باشه اینم