رطب خنیزی: طعمی پر از تازگی

الان فصل رطب است. در چنین وقت‌هایی باید خوردن خرما را کنار گذاشت. خرما ارقام متنوعی دارد که زمان رسیدن‌شان متفاوت است. در اوایل مرداد ماه رطب «خنیزی» می‌رسد که طعمی فوق‌العاده دارد. در روزهایی که خنیزی – و البته هر نوع رطب دیگری – به بازار می‌آید، از خارک تا خرما را با هم دارید. مراحل مختلف زندگی را وقتی دیمپاز آل‌مهتری را معرفی کردم، نوشته‌ام. در این عکس هم خارک خنیزی هست (آن که کاملن قرمز است)، هم دیمپاز خنیزی (دم پخته و سر قرمز)، هم رطب و هم خرما خنیزی.

خنیزی یکی از ارقام پر طرفدار هرمزگان است. جاهای دیگر مثل خوزستان، هرمزگان، بحرین و برخی کشورهای دیگر حاشیه خلیج فارس هم این رقم است. شیرینی آن بسیار زیاد است، شیرین‌تز از خرمای مضافتی بم که در تهران خوردنش رایج است. دیمپازش فوق‌العاده است، شیرینی و گسی توامان. این خنیزی‌ها را چند روز پیش که در بندرعباس بودم، گرفتم.

مهم‌ترین ارقام خرمایی که در هرمزگان هست، اینهاست. آل مهتری و نغال (که به آن نغار و بعضی‌ها هم نگار می‌گویند). این دو خرما پیش‌رس هستند و هر چند خیلی مرغوب نیستند و هسته‌ی درشتی دارند، چون خیلی زود می‌رسند و طرب نوبرانه هستند، قیمت خوبی دارند. خنیزی، مرداسنگ، خاسویی، پیارم و اشتری ارقام مشهور هرمزگان هستند. ارقام کمتر معروف را نمی‌شناسم. اشتری را هنوز نخورده‌ام.

 

خارک‌ها، رطب‌ها و خرماهای دیگر

دیمپاز آل‌مهتری / رطب خنیزی / مضافتی / برحی / ربی / زاهدی / خاسویی / مرداسنگ / دیری / پیارم

/ 9 نظر / 91 بازدید
مژگان س

درست میگین تهرانی ها فقط خرما ی بم میخورند . و همه این ها را که شما نام بردید یکی میدانند. برایم جالب بود که این همه تنوع وجود داره.من اون قرمزه را خیلی دوست دارم . ممنون از اطلاعات خوبتان

مریم ه

واقعا اطلاعات جالبیه ممنون از شما یه سوال؟ شما جنوبی هستین یا معلومات خوبی دارین [نیشخند]

اکرم

میتونید دمبازهارو تو ظرف قرار بدید و فریز کنید اینطوری هم میپزه هم یه سال سالم میمونه شما اگه مثه ما ساکن اینجا بودید حسابی همه چیرو زیرو رو میکردید که البته حسن خوبیه برای ما از فین جم اوردن تقریبا شبیه زغال اخته است ولی تیره با مزه کاملا گس من دتبال لمبو هستم شما نمیدونید تو بندر کجا پیدا میشه؟ کنسرو یا ترشیش فرقی نداره

مریم ه

خیلی خیلی کارتان جالب است موفق باشی باز هم به ما اطلاعات خوب بدهید ممنون از شما

قناد باشی

سلام راستش همه تهرانی ها هم خرمای مضافتی بم نمی خورند من خودم خرمای جهرم رو بیشتر از همه می پسندم واقعا طعم عالی داره حتی خرمای زاهدی و شا هانی رو به بم ترجیه می دم با اینکه شاید قیافه بسته بندیش تر تمیز نباشه ولی خوب !! راستی وبلاگ مفیدی دارید و پر از اطلاعات عمومی ممنون از زحمتتون

mania

رطـــب ، خرمــــا و ... فوق العادس ولی گرمای خرماپزونش واسه ما مصیبته [ناراحت][گریه][ناراحت]

اکرم

ممنون از سخاوتتون شیبه همونیه که تو عکس هست پس حتما خودشه یه کم دیگه هم دنبالش میگردم و حتما پیداش میکنم میخوام باهاش یه نوع سس درست کنم اگه بخواید دستورشو براتون میفرستم شما که ترشیش رو دارید درست کنید ونوش جان کنید ماهم بعد درست میکنیم لمبو نوش جانتان

مژگان س

جناب مسعود خان میشه خواهش کنم اگر براتون زحمت نیست عکس ان میوه هایی را که گفتید در بندر هست بگیرید و اینجا بگذارید.من فقط گروم زنگی را دیدم و خوردم . بقیه را نه خوردم نه دیدم حالا به جز انبه و تمر.ممنون.

مژگان س

تشکر فراوان.واقعا زحمت کشیدید.دست شما درد نکنه.[لبخند]