قیمه با قارچ‌پلوی شنبلیله‌ای

آنچه لازم دارید

گوشت / پیاز / رب گوجه فرنگی / لپه / لیموی عمانی / سیب زمینی

برای پلو: برنج / قارچ / فلفل دلمه‌ای رنگی / شنبلیله خشک

ریزه‌کاری‌ها

  • از خریدن لیموهایی که رنگ‌شان سیاه است، پرهیز کنید. این لیموها را رنگ می‌کنند.
  • پره‌های داخل لیموهای عمانی هر چه تیره‌تر باشد، لیمو ترش‌تر است.
  • از پودر لیمو عمانی استفاده نکنید. هم عطر کمتری به غذا می‌دهد و هم طعم و رنگ غذا را نامناسب می‌کند. لیموها را نترکانید و درسته در ظرف بگذارید. در موقع خوردن، هر کسی دوست داشت، برای خودش می‌ترکاند.
  • مقدار شنلیله نباید زیاد باشد و گرنه غذایتان به تلخی می‌زند. برای دو پیمانه برنج، یک قاشق غذاخوری شنبلیله‌ی خشک کافی است.

تدارک خوردنی

پیاز را خلال کنید و در روغن تفت بدهید. بعد از این که پیاز طلایی شد، به آن زردچوبه، آچار گوشت (دلخواه است و برای طعم متفاوت قیمه به آن اضافه می‌شود) اضافه کنید و کمی دیگر تفت بدهید. گوشت‌های قیمه شده را به پیاز اضافه کنید و تفت بدهید تا رنگ گوشت‌ها تغییر کند. مقداری رب گوجه فرنگی را به گوشت‌ها اضافه کنید و کمی تاب بدهید. بعد آب را اضافه کنید و یک ساعت بگذارید تا گوشت‌ها بپزد. یک ساعت بعد لپه را اضافه کنید. برای 250 گرم گوشت، یک پیمانه لپه کافی است. همراه با لپه سه تا لیموی عمانی را با چاقو چند سوراخ بزنید و در ظرف خورش بیندازید. یک ساعت دیگر خورش می‌پزد تا مغز لپه‌ها بپزد. آن وقت سیب‌زمینی‌های خرد شده را اضافه می‌کنید و می‌گذارید تا بپزد. نیم ساعت دیگر سیب‌زمینی‌ها می‌پزد و خورش آماده است.

قارچ پلوی شنبلیله‌ای

تفت دادن گوشت

پختن قارچ‌پلوی شنبلیله‌ای بسیار ساده است. برنج را می‌شویید، بعد از خالی کردن کامل آب، دو برابر برنج آب به آن اضافه می‌کنید. همیشه بعد از شستن برنج و خالی کردن آب آن، مقداری آب در آن باقی می‌ماند. برای همین کمی کمتر آب بریزید. قبل از ریختن آب دقت کنید و ببینید چقدر آب مانده است و همان مقدار کمتر بریزید. روغن، قارچ خرد شده، فلفل دلمه‌ای رنگی نگینی خرد شده، نمک، ادویه‌ای با کمی تندی و مقدار کمی شنبلیله خشک را به آب بیفزایید و روی گاز بگذارید تا جوش بیاید. وقتی جوش آمد، شعله گاز را کم کنید و بگذارید تا آب آن کم شود. وقتی آب کم شد و به سطح برنج رسید، آهسته آن را هم بزنید. بعد از تمام شدن آب، شعله را کم کنید، شعله‌ پخش‌کن را روی شعله بگذارید و قابلمه را روی آن بگذارید. در قابلمه را با دم‌کنی بگذارید تا برنج دم بکشد. پانزده دقیقه‌ای برای دم کردن لازم است.

خاطره‌های خوردن و پختن

این اولین قیمه‌ای است که پخته‌ام. همیشه قیمه را آزاده می‌پزد. این بار آزاده مواد قیمه را آماده کرده بود، اما سرش درد می‌کرد و نمی‌توانست غذا را بپزد. برای همین من هی می‌رفتم و می‌پرسیدم الان چه کار کنم، خب بعدش چی و قیمه را پختم. قرار بود برنجش ساده باشد اما یک دفعه به کله‌ام زد که قارچ‌ها و فلفل دلمه‌ای داخل یخچال را به برنج اضافه کنم. بعد هم برای رنگ و ظاهرش به سبزی فکر کردم و به نظرم شنبلیله خشک از همه چیز مناسب‌تر آمد. این جوری شد که قارچ‌پلوی شنبلیله‌ای پا به عرصه گذاشت. من ادویه‌ای به پلو نزده بودم. وقتی خوردمش متوجه شدم اگر ادویه‌ای با کمی تندی به آن زده بودم، طعم بهتری داشت. برای همین در شیوه‌ی تدارکش به ادویه اشاره کرده‌ام.

*** اگر خوردنی خودتان را با این شیوه درست کردید، عکس آن برای من ایمیل کنید تا همین‌ جا بگذارم. به خصوص اگر جور دیگری درست کردید، حتمن بگویید تا شیوه خاص شما را هم یاد بگیریم. ممنون از لطف‌تان ***

/ 4 نظر / 145 بازدید
هانی شف

واقعا عالیه آقای سلطانی عزیز..خوش به حال آزاده جون..من اینقده از این سردردها می کشم اما کسی تو خونه مون از این هنرها نداره..ته هنرش غذای آماده از بیرونه!!! قارچ پلوتون رو حتما امتحان می کنم

الهه

سلام منم قارچ پلو درست می کنم البته وقتی همسرم خونه نباشه ولی این بار حتما از شنبلیله هم استفاده می کنم. ممنون

نازنین

سلام آشپزیاتون خیلی خوشمزس. [نیشخند] من شاید چون همیشه سیب زمینی و مامانم سرخ کرده و جدا روی خورشت ریخته اونجوری و خــــــــــــلی بیشتر دوس دارم. سیبزمینی که توی آب خورشت میپزه مزش یه جوری میشه!! اونم با سایز بزرگ!

نازنین

ولی خــــــــــــــدایی عجب رنگی داره .... از همین جا بوش استشمام میشه[خوشمزه]