گلابی دارچینی

آنچه لازم دارید

گلابی / شکر قهوه‌ای / دارچین

ریزه‌کاری‌ها

  • به جای شکر قهوه‌ای می‌توانید از شکر معمولی استفاده کنید. یک رقم شکر هست که رنگش قهوه‌ای کم‌رنگ است، شبیه شکر معمولی فقط کمی به قهوه‌ای می‌زنه. رنگ این شکرها گرفته نشده است اما طعمش شبیه شکر سفید است. شکر قهوه‌ای که منظور من است، از آنهاست که به هم چسبیده‌اند و در معرض هوا سریع خشک می‌شود. طعمش به ترشی می‌زند، چون تصفیه نشده است و عمومن از چغندر قند تهیه می‌شود و نه نیشکر.
  • میوه‌های دیگر را هم می‌توان با این روش درست کرد. مثل آن هلو که در عکس می‌بینید.
  • طعم‌های دیگری غیر از دارچین هم می‌توانید به میوه‌ها بدهید. اما خب دارچین چیز دیگری است.

تدارک خوردنی

با چاقو روی پوست سه یا چهار تا گلابی را با فاصله‌های کوتاه خط‌خطی کنید. این کار برای این است که طعم گلابی‌ها به شهد برود و شیرینی شکر نیز به گلابی‌ها نفوذ کند. گلابی‌های خط‌خطی را در قابلمه کوچکی به شکل ایستاده بگذارید. قابلمه باید به اندازه‌ای باشد که گلابی‌ها ایستاده در آن کیپ شوند. حدود 3 تا 4 قاشق شکر قهوه‌ای به آن اضافه کنید. در قابلمه کمتر از یک لیوان آب بریزید. دو تا لوله دارچین را هم چند تکه کنید و به گلابی‌ها اضافه کنید. قابلمه را روی شعله ملایم بگذارید تا بجوشد، آن قدر که آب آن تمام شود و شکرها به کاراملی غلیظ تبدیل شوند.

خاطره‌های خوردن و پختن

این گلابی‌ها را دیروز صبح برای صبنار (صبحانه‌ی ساعت 11 صبحی که به ناهار چسبیده است) درست کردم. چند تا خوردنی دیگر هم داشتیم البته. صبنار مفصل‌ترین وعده‌ای است که آدم می‌تواند داشته باشد و با دو تا گلابی دارچینی سر و تهش هم نمی‌آید.

 

 *** اگر خوردنی خودتان را با این شیوه درست کردید، عکس آن برای من ایمیل کنید تا همین‌ جا بگذارم. به خصوص اگر جور دیگری درست کردید، حتمن بگویید تا شیوه خاص شما را هم یاد بگیریم. ممنون از لطف‌تان ***

/ 9 نظر / 141 بازدید
هانی شف

چه خوشرنگه...دلم میخواد درستش کنم ...نوش جانتون

shakiba

طبع این دسر خیلی خیلی گرمه چون هم گلابی گرمه هم دارچین.چی میشه بهش اضافه کرد که خنثی اش کنه؟چون من به گرمی خیلی حساسمو اگه درستش کنم نمیتونم خودم بخورم[ناراحت]

رویا (ریحانه بهشتی)

آقای سلطانی عزیز من به تازگی از طریق وبلاگ لذت آشپزی با وبلاگ شما آشنا شدم و از غذاهای شما بســــــــــــــــــــــــــــــــی لذت بردم و با افتخار شما رو لینک میکنم.[لبخند]

zahra....asal

سلام و تشکر از مطالبتون حدود قیمتی قهوه پیستونی رو اطلاع دارید؟ ممنون میشم

زر

پس روزه نبودید که نهار خوردید؟[متفکر]

لیدی الهام

به به. عالیه. به قول شما نمیشه چیزی به این دسر خوشمزه اضافه کرد تا گرمیش رو گرفت. فقط میشه بعدش یک فنجون "عرق کاسنی" خورد که گرماش را بگیره. فلفل و ادویه جات گرم به من نمیسازه، بارها دکتر رفتم گفتند مصرف نکن. ولی نمیتونم. تصمیم دارم به سلامتی تا لحظه مرگ ازشون دست نکشم. برای همین روزانه "عرق کاسنی" مصرف می کنم، برای من که خیلی خیلی مفیده. البته قبلش باید با دکتر مشورت کرد.

الهه

این شکری که تو پستتون نوشتید رو از کجا می شه تهیه کرد, چند جا رفتم موفق نشدم. ممنون

متین

عالی

فاطمه

سلام وب بسیار زیبایی داری ببخشید با اجازه وبتون را لینک می کنم متشکرم.