نان پیتای معطر

آنچه لازم دارید

آرد گندم/ نمک / مخمر/ روغن زیتون

دانه‌ی گشنیز/ زیره سبز/ رازیانه/ شوید خشک / سیاه‌دانه / کنجد سیاه

ریزه‌کاری‌ها

  • ادویه‌ها برای پاشیدن روی نان است و می‌توانید هر چه خواستید را کم یا زیاد کنید.
  • نمک را می‌توانید کمتر کنید اما نان بی‌نمک می‌شود.
  • اگر نان‌تان پف نکرد، دو علت دارد. گرم نبودن کافی فر یا ور نیامدن خمیر.
  • اگر تاریخ مصرف مخمر گذشته باشد، خوب عمل نمی‌کند و خمیرتان عمل نمی‌آید.

تدارک خوردنی

دو قاشق چای‌خوری مخمر را در ۲۵۰ سی‌سی آب ولرم حل کنید. آب حتما باید ولرم باشد نه داغ و نه سرد. پنج دقیقه‌ای باید مخمر در آب بماند. در این فاصله حدود ۴۰۰ گرم آرد را با دو قاشق چای‌خوری نمک مخلوط کنید.

دو قاشق غذاخوری روغن زیتون را به آرد و نمک اضافه کنید و مخلوط آب و مخمر را هم روی آن بریزید و خوب هم بزنید تا خمیری یک‌دست درست بشود. حالا وقت ورز دادن خمیر است. روی خمیر آرد خیلی کم آرد بپاشید و آن را ورز بدهید. این قدر پاشیدن آرد و ورز دادن را ادامه بدهید تا خمیر دیگر به دست‌تان نچسبد. هر چه در هنگام ورز دادن آرد کمتری بریزید بهتر است. وقتی حسابی خمیر را ورز دادید، روی آن را با سلفون بپوشانید و یک ساعتی در دمای محیط بگذارید تا ور بیاید. ور آمدن یعنی خمیر باید حسابی یف کند و حجم آن دست‌کم دو برابر بشود.

تا خمیر ور بیاید، مقداری از هر کدام از ادویه‌ها را به سلیقه‌ی خودتان بردارید. زیره‌ی سبز، رازیانه و دانه‌ی گشنیز را بسایید. این ادویه هم به نان طعم بهتری می‌دهد و هم ظاهرش را قشنگ‌تر می‌کند.

وقتی خمیر ور آمد، آن را به ۸ چونه‌ی خمیر تقسیم کنید. چونه‌ها را کمی پهن کنید، آن قدر که دایره‌ای به قطر ۸ تا ۱۰ سانتی‌متر بشود. فر را روشن کنید و آن را روی دمای ۲۴۰ درجه سانتی‌گراد بگذارید. چند دقیقه‌ای بگذارید تا خمیرها بماند. یک چونه خمیر را بردارید و روی آن مخلوط ادویه‌ها را بپاشید و با وردنه آن را پهن کنید تا دایره‌ای به قطره ۱۵ سانتی‌متر بشود. حالا متر برندارید و مدام خمیر پهن شده را اندازه بگیرید، همین جور چشمی اندازه بگیرید. در فر بیشتر از دو نان جا نمی‌شود. برای همین دو تا چونه‌ی خمیر را بیشتر پهن نکنید.

الان دیگر فر داغ شده است. خمیر پهن شده را بردارید و با احتیاط روی سینی فر که کاملن داغ شده است بیندازید. مواظب باشید دست‌تان نسوزد. دو تا خمیر را که روی سینی فر گذاشتید، در فر را ببندید. سه تا چهار دقیقه بعد نان‌ها یف می‌کند و وقت برگرداندن‌شان است. یک دقیقه هم طرفی را که ادویه ریخته‌اید، روی سینی بگذارید. بقیه خمیرها را همین جوری پهن کنید و نان‌ها را بپزید.

بعد از این که نان‌ها کمی سرد شدند، آن را در ظرف در بسته‌ای بگذارید تا خشک نشوند.

 

*** اگر خوردنی خودتان را با این شیوه درست کردید، عکس آن برای من ایمیل کنید تا همین‌ جا بگذارم. به خصوص اگر جور دیگری درست کردید، حتمن بگویید تا شیوه خاص شما را هم یاد بگیریم. ممنون از لطف‌تان ***

/ 7 نظر / 325 بازدید
ستاره

سلام بطور اتفاقی با وبلاگتون آشنا شدم عالیه[گل] با اجازه مرتب بهتون سر میزنم فقط لطفا آپ کنین ممنون

خانومی

سلام. اگه با تبادل لینک موافقین خوشحالم می کنین بهم خبر بدین.وبلاگ من نوپاست پس خوشحال می شم لینکم کنین.

امیر

بنظر خوشمزه میاد عالیه

مطبخ خانه ما

سلام عزیزم آدرس وب من از azmsm.blogfa.com به matbakhema.ir تغییر کرده لطفاً با آدرس جدید لینکم کنید. با تشکر

آشپزی نیکو

سلام. یه باقلوا گذاشتیم دم عید یعنی عااااااااااااااااالییییییییییییییییییییه! حتما ببینید. http://nikoo.com/food