ماهی با سس سویا و عسل

آنچه لازم دارید

ماهی فیله ‌شده / قارچ / فلفل دلمه‌ای رنگی / پیاز / سس سویا / سرکه / عسل / نشاسته‌ی ذرت

ریزه‌کاری‌ها

  • به جای عسل می‌توانید از شکر یا قند خرما هم استفاده کنید.
  • به جای نشاسته‌ی ذرت از نشاسته‌ی گندم استفاده نکنید. نشاسته‌ی ذرت بافت ظریف‌تری دارد و هم از نظر طعم و هم غلظت کاملن متفاوت با نشاسته‌ی گندم است.
  • سبزیجات را می‌توانید با توجه به ذایقه‌ی خودتان تغییر بدهید.
  • از ماهی‌های مختلفی می‌توانید برای این غذا استفاده کنید. ماهی‌های جنوب که خار ندارند و به راحتی فیله می‌شوند، بسیار مناسب هستند. من از ماهی تیلاپیلا استفاده کردم که فیله‌‌ی فریز شده‌اش در بیشتر فروشگاه‌ها پیدا می‌شود.

تدارک خوردنی

روش معمول من این است که ماهی را پس از شستن می‌گذارم آبش برود تا فقط کمی مرطوب باشد. دو طرف آن را آغشته به ادویه می‌کنم. چون ماهی فقط کمی رطوبت دارد، مقدار کمی ادویه به آن می‌چسبد. ادویه‌ی من ترکیبی از فلفل سیاه، کمی نمک، زیره، زردچوبه و تخم گشنیز است. البته خیلی هم به این فرمول پایبند نیستم و هر دفعه تغییر می‌کند. حالا ماهی را سرخ می‌کنم.

الان نوبت چاشنی است. کمی سس سویا را با سرکه و عسل مخلوط کنید و خوب هم بزنید.یک قاشق مرباخوری نشاسته‌ی ذرت را هم با نصف پیمانه آب سرد هم بزنید و به مخلوط سس سویا و سرکه و عسل اضافه کنید. چاشتی‌ را که آماده کرده‌اید به ماهی‌های سرخ‌شده اضافه کنید وبگذارید ماهی‌ها در چاشنی بپزند. بعد از ده تا پانزده دقیقه که چاشنی غلیظ و رنگ ماهی نیز قهوه‌ایشد، غذایتان آماده است. تا غذایتان آماده شود، پیاز و سبزیجات را که خرد کرده‌اید با شعله‌ی زیاد در یک تابه‌ی چینی تفت بدهید. این کار باعث می‌شود که سبزی‌ها گریل بشوند اما همچنان ترد بمانند. کمی نمک و فلفل و ادویه‌های دیگری که دوست دارید به سبزیجات تفتیده بزنید. سبزیجات کنار غذا آماده است.

***اگر خوردنی خودتان را با این شیوه درست کردید، عکس آن برای من ایمیل کنید تا همین‌ جا بگذارم. به خصوص اگر جور دیگری درست کردید، حتمن بگویید تا شیوه خاص شما را هم یاد بگیریم. ممنون از لطف‌تان***

/ 8 نظر / 66 بازدید
مریم ه

عالیه جناب مسعود خان اعظم خانم دیگه اشپزی نمیکنن؟؟؟؟؟؟؟

مژگان

به به ممنون. اتفاقا تیلا پیا هم دارم حتما با این روش درست میکنم.من با طعم عسل خیلی بیشتر دوست خواهم داشت.کلا تو چاینیزها نیزهمه عسل میزنم. راستی اگر میخو.اهید ماهی یخ زده طعم تازهگی بدهد انرا در شیر یخ زدایی کنید .یک بار امتحان کنید. اغظم خانم قرار بود غذاهای محلی دیارتونرا برای ما بیاورید پس چی شد؟؟

هانی شف

خیلی هوس انگیز و خوشرنگ شده ولی فکر نکنم برای ما مزه ش جالب باشه...عسل و سویا سس خیلی شیرینش می کنه...درسته؟

ندا

خوشمزه میشه ؟؟؟؟؟ عسل با ماهی ؟؟؟؟[تعجب][تعجب][تعجب] شایدم بشه . چون من فکر میکردم مرغ با سس هلو بیمزه باشه ولی یه جایی خوردم خوشم اومد

مژگان

راست میگویید .اما من از انجا که به ماهی خیلی علاقه دارم و بوی انرا هم دوست دارم شیر را دور نمیریزم و با ان سوپ درست میکنم[نیشخند] البته مشتری ان فقط خودم هستم ولاغیر.خب میتونید با اب و سرکه هم این کار را بکنید به خوبی شیر نیست اما بد هم نیست. عسل در چاینیز به نظر من یک طعم عجیب و خوبی به غذا میده من خودم به شخصه غذاهای شیرین مثل شیرین پلو و هویج پلو البالو پلو خورش به دوست ندارم اما با عسل در چاینیز و بعضی کبابهای باربیکیو مشکلی ندارم.ممنون که از طرف ما به اعظم بانو پیغام دادید.[لبخند]

shakiba

توی فیس بوکتون مکافات اومدنتونو خوندم اینجوریم کیف میده ها!خاطره میشه!شما وقت زیارت هم میکنین یا همش یا دنبال کارید یا توی آشکده اید؟؟اگه بازم رفتین و گذرتون به حرم افتاد منو خیلی خیلی دعام کنید.حاجتی دارم که منتظر جواب گرفتنشم.[لبخند].

ندا

خوبی ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ نیستی ...

زی زی

با سلام اول ممنون بابت زحماتتون من مشهدیم و وقتی شما از اشکده تعریف کردین مشتاق شدم و رفتم خوب بود ولی ازاون بهترحلیم فروشی هست که بهتون معرفی میکنم اصل حلیم نیشابور در مشهد بلوار خیام قبل از میدان سپاد حلیم عطار ااگه شمارشوپیداکردم براتون میزارم حتما برین و لذتشو ببرین مهمانوازی حکم میکنه دعوتتون کنم ولی متاسفانه به دلایلی نمیشه