نوار پرتقالی

آنچه لازم دارید

پوست پرتقال/ شکر / پودر قند

ریزه‌کاری‌ها

  • پوست نارنج و پوست لیمو سنگی هم برای این کار مناسب است. لازم نیست آنها را جدا جدا درست کنید. همه را با هم مخلوط کنید.
  • بهترین وقت جور کردن پوست پرتقال وقتی است که مهمان دارید یا مهمانی رفته‌اید و مصرف پرتقال بالاست. این جوری فوری به مقدار دلخواه می‌رسید.
  • پوست همه پرتقال‌ها برای این کار مناسب نیست. آنها که کلفت‌ترند و زبرند، خوب هستند. یعنی پرتقال‌هایی که پوست‌شان شبیه پوست لیمو سنگی است.
  • نوارهای پرتقالی را در یک ظرف دردار نگه دارید تا خشک نشوند. درست مثل نقل که در معرض هوا مثل سنگ می‌شود، نوارهای پرتقالی خوشمزه‌تان خراب می‌شود.

تدارک خوردنی

اول باید پرتقال را پوست بکنید و پرتقالش را خودتان یا دیگران بخورند. این که چه کسی پرتقال را بخورد، زیاد مهم نیست. بعد داخل پوست پرتقال را با چاقوی نازک و تیزی می‌کنید. با قیچی پوست پرتقال‌ها را به شکل نوار باریک و بلندی می‌‌برید. می‌توانید این کار را با چاقو هم انجام بدهید، اما با قیچی خیلی راحت‌تر است. تا اینجا فقط پوست پرتقال دارید. وقتی پوست پرتقال‌هایتان به اندازه کافی شد، وقتش است که کار را شروع کنید.

الان باید تلخی پوست پرتقال را بگیرید. برای این کار باید 1 تا 2 روز در آب باشند و البته روزی 3 تا 4 بار آب را عوض کنید تا کم‌کم تلخی پوست پرتقال‌ها گرفته شود. بعد پوست پرتقال‌ها را با شکر و آب بجوشانید تا شربت آن قوام پیدا کند. لازم نیست مقدار شربت زیاد باشد. شربت پرتقال را بگذارید چند ساعتی بماند تا شربت داخل پوست پرتقال‌ها نفوذ کند.

برای مرحله‌ی آخر پوست پرتقال‌ها را از شربت در می‌آورید و روی توری می‌گذارید تا شربتش بریزد و تنها رطوبت شربت را داشته باشد. نوارهای پرتقالی کم‌شربت را در پودر قند بغلطانید. تا دیگر پودر قند به آن نچسبد. آنها را در روی سطحی بچینید و بگذارید حسابی در معرض هوا خشک شوند. خوشمزه‌های فوق‌العاده‌ای هستند. شیرینی و تلخی باقیمانده پوست‌های پرتقال. من این رگه‌ی تلخی را دوست دارم. اگر شما دوست ندارید، قبل از جوشاندن پوست پرتقال‌ها در آب و شکر، 5 دقیقه آنها را در آب بجوشانید و آب را دور بریزید و بعد سراغ جوشاندن آن در آب و شکر بروید.

 خاطره خوردن و پختن

یه بار این نوارهای پرتقالی با روکش شکلات را خریده بودم. خیلی خوشمزه بود. گفتم باید درستش کنم. برای همین هر جا رفتم پوست پرتقال‌ها را جمع کردم و آماده شدم. بعد گفتم این چه کاریه که کلی زحمت شکلاتی کردن رو بکشم. برای همین توی پودر قند غلطوندم و شد این نوارهای پرتقالی. الان هم که دیگه فصل پرتقال گذشته و باید چند ماهی صبر کنید.

*** اگر خوردنی خودتان را با این شیوه درست کردید، عکس آن برای من ایمیل کنید تا همین‌ جا بگذارم. به خصوص اگر جور دیگری درست کردید، حتمن بگویید تا شیوه خاص شما را هم یاد بگیریم. ممنون از لطف‌تان ***

/ 4 نظر / 79 بازدید
negin

دست شما درد نکنه منم درست می کنم و با چایی می چسبه. نصفشو توی شکاپلات سفید یا تلخ می زنم. اونم خوب می شه. توی شکرم هم وانیل می ریزم. شاد باشید آپممممممم

دختری از جنوب

خوشمان امد من این روش رو برای زنجبیل انجام میدم البته نگینی خرد میکنم تو ابجوش هم میزارم

الهام ب

سلام. من خواننده خاموشتون هستم. می خواستم بگم من این نوار ها رو به جای پودر قند توی پودر ژله می غلطونم. هم یه ذره رنگی می شه هم خوشمزه!

ياسمن

بسيار عالي و وسوسه كننده، حيف كه بايد چند ماه صبر كنم. فقط اميدوارم يادم نرود تا آن موقع :)