لیمو لیمو

آنچه لازم دارید

لیمو ترش / فلفل قرمز / فلفل سیاه / آچار گوشت / نمک

ریزه‌کاری‌ها

  • به جای آچار گوشت می‌توانید از هر ادویه تند دیگری استفاده کنید.
  • لیمو ترش را تا می‌توانید پوست نازگ بخرید.
  • برای گرفتن تلخی پوست لیمو ترش می‌توانید آنها را در آب بریزید و هر چند ساعتی آبش را عوض کنید. با سه چهار بار عوض کردن آب تلخی پوست لیموترش گرفته می‌شود. اگر لیمو ترشی که گرفتید پوست‌نازک باشه، به تلخی گرفتن نیاز ندارید. تندی فلفل باعث می‌شه تلخی پوست لیمو خیلی کم بشه. البته من رگه‌ی تلخی پوست لیمو رو دوست دارم و اگه شما دوست ندارید، حتمن تلخی پوست لیمو رو بگیرید.
  • از ظرفی استفاده کنید که در آن کاملن محکم می‌شود و به هیچ وجه هوا داخل آن نمی‌شود.

تدارک خوردنی

لیمو ترش‌ها را چهار قاش کنید. لیمو‌های قاش کرده را لایه لایه در ظرف‌تان بریزید و بین آن ادویه‌ها را که مخلوط کرده‌اید بپاشید. در ریختن ادویه دست‌ و دل‌باز باشید تا حسابی چاشنی لیموی تندی داشته باشید. لیموها را حسابی فشرده در ظرف بچینید. مقداری از لیموترش‌ها را آب بگیرید و در ظرف بریزید تا پر شود. هر چه لیموها فشرده‌تر باشند آب لیموی کمتری نیاز دارید و نتیجه‌ی کار هم بهتر خواهد بود.
در ظرف را محکم ببندید و آن را پشت پنجره‌ای که آفتاب حسابی دارد، بگذارید. بین ۳۰ تا ۴۵ روز صبر کنید تا لیمو لیمو آماده شود. وسط‌های کار یه نگاه بیندازید اگر آب لیمو پایین رفته است، در ظرف را باز کنید و آب چند لیموی تازه را به آن اضافه کنید تا دوباره پر شود. معلوم است که نباید درش را باز بگذارید و محکم باید ببندید.

خاطره‌های خوردن و پختن

این سبک پروردن لیمو در آب لیمو را از خاله فریبا یاد گرفتیم. ایشون که جهرمی هستند، همیشه از این جور لیموها داشتند و من هم بعد از ازدواج با آزاده با این موجود بی‌نظیر آشنا شدم. بعد یاد گرفتیم چه جوری درست کنیم. از اونجا که زکات علم هم نشر اونه، شیوه‌ی تدارکش رو شما هم دارید و می‌تونید از این به بعد درستش کنید. خاله فریبا بهش می‌گفت لیمو لیمو، یعنی لیمویی که توی آب لیمو و ادویه‌ی تند پرورده شده است. 

  *** اگر خوردنی خودتان را با این شیوه درست کردید، عکس آن برای من ایمیل کنید تا همین‌ جا بگذارم. به خصوص اگر جور دیگری درست کردید، حتمن بگویید تا شیوه خاص شما را هم یاد بگیریم. ممنون از لطف‌تان ***

/ 3 نظر / 769 بازدید
مریم

سلام دوست خوبم... خیلی جالب بود... حتما و در آینده ای نزدیک درست خواهم کرد..... تشکر.... با اجازه "با افتخار "لینک شدید.. تا از تجارب گران بهاتون بتونم استفاده کنم... [لبخند][گل][پلک]

farzane

خیلی ترش به نظر میاد!!رنگش طوری به نظر میرسه که انگار کمی رب گوجه داره!!شبیه لیمو عمانی پخته شده در آبگوشته.......به هر حال تجربه جدیدی بود تا حالا این ترشی رو نشنیده بودم...تشکر

هانی شف

شبیه چاتنی لیموست..نه؟ یا خودشه؟ بهرحال عالیه..من دو سه تا دستور لیمویی خوب داشتم ولی دیگه لیمو .......