چیپس سیب درختی

ریزه‌کاری‌ها

  • حتمن از سیب سفید که سفت است، برای خشک کردن استفاده کنید.
  • می‌توانید سیب‌ها را به جای خلالی، دایره‌ای ببرید و با همین روش خشک کنید.
  • میوه‌های دیگر، از جمله زردآلو را هم می‌توانید با همین روش خشک کنید.
  • برگه‌های سیب و زرد‌آلو را می‌توانید در آجیل شیرین بریزید و مهمان‌هایتان را شگفت‌زده کنید.

تدارک خوردنی

سیب را پوست بکنید و به صورت خلالی خرد کنید. پارچه‌ای روی شوفاژ بیندازید و خلال سیب‌ها را روی آن بچینید. اگر شب این کار را بکنید، فردا صبح سیب‌ها خشک شده است. اگر هم صبح سیب‌ها را روی شوفاژ گذاشتید، شب خشک شده است. حالا خودتان تصمیم بگیرید که چه زمانی این کار را بکنید. خیلی ساده است. اما یکی از بهترین تنقلاتی است که می‌توانید در تمام طول زمستان درست کنید. اگر جیب‌تان را از آن پر کنید و مدام هم دهان‌تان بجنبد، نگران نیستید. بچه‌ها هم از آن خوش‌شان می‌آید. حتی آنها که سیب دوست ندارند. هم شکل جذابی دارد و مثل چیپس است و هم طعم آن عالی است.

خاطره‌های خوردن و پختن

روز اول عید رفته بودم خانه‌ی مامان. این سیب‌های خوشگل در آجیل شیرین بود. چند تایی از آنها را جدا کردم و عکسش را گرفتم تا شیوه‌ی تدارکش را بنویسم. من همیشه مدل دایره‌ای درست می‌کردم اما خلالی درست نکرده بودم. شکل‌شان خیلی جذاب بود. با این که دیگر شوفاژی در کار نیست، گفتم این را بنویسم تا زمستان که شد درست کنید و عید در آجیل‌تان بریزید. این آجیلی که عکسش را می‌بینید، کار مامانم است. خلال‌های تیره‌تر، زردآلو است که همین جوری درست شده است. بو دادن فندق‌ها و تنده‌ها هم در خانه انجام شده است. می‌پرسید که تنده دیگر چیست؟ اگر به عکس آجیل دقت کنید، چیزهایی شبیه بادام پوست گرفته در آن می‌بینید، اینها تنده است. تنده مغز هسته‌ی زردآلو (قیسی) است. تنده‌ هم شیرین دارد و هم تلخ. تلخ آن را با خیس کردن و عوض کردن چندین باره آب، شیرین می‌کنند. البته رگه‌ی تلخی آن باقی می‌ماند. با خیس خوردن تنده‌های تلخ، پوست آنها راحت کنده می‌شود و به تعبیری سفید می‌شود. این تنده‌های شیرین شده را می‌گذارند، خشک می‌شود و بو می‌دهند. فوق‌العاده خوشمزه‌اند. شیرین کرده و بو نداده‌اش را می‌خریم، بو دادنش کار مامان است. نخودچی و کشمش را دیگر همین جوری از مغازه خریده‌ایم.

***اگر خوردنی خودتان را با این شیوه درست کردید، عکس آن برای من ایمیل کنید تا همین‌ جا بگذارم. به خصوص اگر جور دیگری درست کردید، حتمن بگویید تا شیوه خاص شما را هم یاد بگیریم. ممنون از لطف‌تان***

/ 7 نظر / 192 بازدید
متین

دست مادرتون درد نکنه سالم ترین اجیل عید تهیه کردند. ما هم به همین روش درست میکنیم البته برای زمستان مقداریشو جدا میکنیم و همراه اب الو و البالو ترشی هفت میوه درست میکنیم وای وای حرف ندارخ

ياسمن

با خواندن اين پست شما به اين نتيجه رسيدم كه مادر بنده دارند كوتاهي مي كنند!! خب آخر ما هم دل داريم و دلمان برگه سيب مي خواهد! [نیشخند]

هانی شف

دست گلشون درد نکنه...عجب ظرفای خوشگلی هم دارن این آجیل دست ساز مادر خوردن داره واقعا

مژگان

به به دستشان درد نکنه چقدر عالی شده اند. نمی دونستم که اونها اسم دارند و بهشان تنده می گویند . من هم برای عید کمی میوه خشک کردم کیوی + سیب + موز من در میوه خشک کن گذاشتم ضمن این که به کیوی ها کمی نمک زدم و به سیبها دارچین. مزه خوبی گرفته بودند. امتحان کنید.

مژگان

راست می گویید من فقط به طور ساده همیشه می گفتم مغز هسته زرد الو و بچه که بودم انها را جمع میکردیم و بعد با قند شکن بر روی کف اشپزخانه انها را می شکستیم[خنده] فقط یک سوال تنده با فتحه یا با ضمه خوانده می شود؟ممنون به خاطر توضیحات همیشه جالبتان.

انار بانو

من تا حالا میوه خشک نکرده بودم و این اولین تجربه م بود.واقعا خوشمزه میشه .اگه تجربتون در رابطه با میوه های دیگه رو هم بذارید ممنون میشم. اینم نتیجه کار من: http://www.xum.ir/image/b3hg

فرناز

سلام وخسته نباشید اجیلتان فوق العادست و برای روزهای سردزمستان عالیست من سیب هارا پوست نگرفتم و توی ظرفی روحی چیدم و روی بخاری گذاشتم اماتغییررنگ دادن,مث زمانی که اکسیدمیشه سیب,چرا؟ چه کارکنم که مث سیب های شمابشه؟