مربای کامکوات

آنچه لازم دارید

کامکوات / شکر / چوب دارچین / خلال پسته

ریزه‌کاری‌ها

  • کامکوات‌های ریز و یک‌ اندازه بگیرید که تخم آنها ریز باشد. البته اگر قرار است به خاطرش خیلی گران‌تر بخرید، همان چند اندازه بخرید.
  • می‌توانید خلال پسته نریزید. خلال پسته برای جلوه دادن به مربا است.
  • با مقدارهایی که اینجا گفته شده است، مربا پر شربت می‌شود. اگر مربای سفت‌تر و کم‌شربت می‌خواهید. مقدار آب را کمتر کنید و به جای ۳ لیوان ۲ لیوان آب بریزید. شکر را خیلی کم نکنید و ۲ لیوان شکر را سر خالی بگیرید.

تدارک خوردنی

کامکوات‌ها را بشویید و در ظرفی ۲ تا ۳ ساعت خیس کنید تا تلخی آنها گرفته شود. با این کار پوست کامکوات‌ها هم تمیز تمیز می‌شود. با نوک چاقو روی هر کامکوات یکی دو تا سوراخ کوچک بزنید و آنها را در قابلمه‌ای بریزید و چند دقیقه‌ای در آب بجوشانید. با این کار تلخی باقیمانده پوست کامکوات و ترشی میوه‌ی آن گرفته می‌شود.

الان دیگر کامکوات‌ها آماده مربا شدن هستند. روی هر ۲ لیوان شکر، ۳ لیوان آب بریزید و روی شعله‌ی گاز بگذارید تا کمی قوام بیاید. کامکوات‌هایی را که جوشانده‌اید و آبش را دور ریخته‌اید، در شربت بریزید و بگذاریدبا شعله‌ی پایین بجوشد تا شربتش قوام بیابد.

حتمن می‌پرسید چقدر شربت درست کنیم. برای هر کیلو کامکوات، باید حدود یک کیلو شکر بریزید. اگر لیوان معمولی استفاده کنید. برای هر کیلو کامکوات باید ۴ لیوان و نیم آب و ۳ لیوان شکر بریزید.

خاطره‌های خوردن و پختن

من دوست دارم مربا شربتش غلیظ نباشد. شربت مربا - به خصوص شربت مربای کامکوات - به دو کار اساسی می‌آید. اول، مقداری آب و سودا (آب‌گازدار) و یخ به آن اضافه می‌کنید و می‌شود شربت کامکوات. دوم، مقداری گردو را می‌سایید و داخل شربت مربا می‌ریزید. گردو شربت رقیق را سفت می‌کند. این معجون را هم خالی و هم با نان می‌خورید.

 

  *** اگر خوردنی خودتان را با این شیوه درست کردید، عکس آن برای من ایمیل کنید تا همین‌ جا بگذارم. به خصوص اگر جور دیگری درست کردید، حتمن بگویید تا شیوه خاص شما را هم یاد بگیریم. ممنون از لطف‌تان ***

/ 2 نظر / 204 بازدید
farzane

چرا مربای کامکواتتون نارنجی نیست؟؟با این حال ممنون

farzane

نه منظورم خود کامکوات آخه توی عکس به نظر قهوه ای میاد...آخه من نارنجیشو دیده بودم...!!