هویج پلو

آنچه لازم دارید

برنج / سینه‌ی مرغ / هویج / شکر

ریزه‌کاری‌ها

  • می‌توانید شکر نزنید، هویج فرنگی شیرین نیست و اضافه کردن یک قاشق شکر بد نیست.
  • دارچین را هم می‌توانید نزنید، اما ترکیب طعم و عطر دارچین و جوز هندی فوق‌العاده است، خودتان را محروم نکنید.
  • اگر هویج ایرانی (قمی) داشتید، نصف آن را هویج ایرانی بریزید. رنگ زرد هویج ایرانی با نارنجی هویج فرنگی چهره‌ی زیباتری به غذایتان می‌دهد. در ضمن هویج ایرانی بسیار شیرین‌تر از هویج فرنگی هستند. آن موقع دیگر حتمن از اضافه کردن شکر صرف‌نظر کنید. یک نکته‌ی دیگر را هم باید در مورد هویج ایرانی بگویم. هویج ایرانی نرم‌تر از هویج فرنگی است. برای همین کمی دیرتر از هویج فرنگی داخل تابه بریزید.
  • ما چند تا پسته هم از زمانی که پسته هنوز ارزان بود، داشتیم، نصف‌شان کردیم و داخل مرغ و هویج انداختیم. با این قیمتِ پسته، فکر نکنم دیگر بتوانیم از این کارها بکنیم. همه‌ی پسته‌ها را هم سوا کردم و در همین ظرف برای عکس گرفتن گذاشتم. بالاخره پسته داشتن غذا این روزها کلی پز دادن دارد.

تدارک خوردنی

سینه‌ی مرغی را که با یک پیاز کوچک و یک برگ بو آب‌پز کرده‌اید، ریش کنید. هویج خلال شده را با کمی شکر و یک قاشق مرباخوری آب‌لیمو در تابه تفت بدهید تا هویج‌ها نرم شوند. مرغ‌های ریش‌شده را به تابه اضافه کنید. کمی هم زعفران و جوز هندی ونمک به آن بیفزایید و هم بزنید.

قبل از این که شروع به تفت دادن هویج‌ها بکنید، برنج را هم روی آتش بگذارید. تقریبن وقتی مرغ و هویج آماده شود، وقت آب‌کش کردن برنج شده است. موقع دم کردن مرغ و هویج را لابلای برنج بگذارید. اگر دوست داشتید روی مرغ و هویج هر لایه کمی دارچین بزنید.

خاطره‌های خوردن و پختن

چند روزی بود که در وبلاگ‌ها و صفحه‌های آشپزی فیس‌بوک پر بود از هویج پلو. همین جود با خودمان داشتیم فکر می‌کردیم، چرا این گونه است که آزاده گفت امشب می‌خواهد هویج پلو درست کند. آن هم به این دلیل که در گپ و گفت با علیا اسمش آمده بود. و البته با مکاشفه روش مادربزرگش که سال‌ها پیش هویج پلویش را خورده بود. بعد که روش‌های دیگران را خواندم، دیدم کمی تفاوت دارد و بد نیست که واریته‌ی آزاده را هم بنویسم.

***اگر خوردنی خودتان را با این شیوه درست کردید، عکس آن برای من ایمیل کنید تا همین‌ جا بگذارم. به خصوص اگر جور دیگری درست کردید، حتمن بگویید تا شیوه خاص شما را هم یاد بگیریم. ممنون از لطف‌تان***

/ 6 نظر / 63 بازدید
متین

این غذا به مزاج من سازگار نیست[نیشخند]

Gilda

اون پسته ها بدجوری چشمک میزنند [لبخند]

مریم ه

اوووووه پسته جیزه [نیشخند]

ياسمن

هويج پلو خيلي هم خوب و عاليست ولي عالي تر از آن سبك نگارش شماست كه من را ملزم مي كند به خواندن مطالب از ابتدا تا انتها :) قبلا هم گفته بودم نوشته هاي شما مرا ياد كتاب مستطاب آشپزي نجف دريا بندري عزيز مي اندازد. سربلند باشيد

افسانه

اول بگم که وبلاگ بسیار خوبی دارید ، هم از نظر نگارش ، عکس ، صفحه آرایی و... هویچ پلو در زمان بچگی من که با جنگ مصادف بود رایحه خوب وشیرینی داشت که عاشقش بودم. وقتی هویچ پلو داشتیم من چند بشقاب از اون می خوردم و برای من تداعی گر روزهای خوب خدا بود. مادرم قدیم هویچ پلو را با هویچ + قل قلی با گوشت چرخ کرده + پیاز + زعفران اگر وجود داشت و البته از این آلوچه های کوچولو جنگی خشک درست می کرد. طعم آلوچه که کمی ترش بود با هویج که شیرین بود خیلی خوب می شد. نمی دانم الان هم خوب می شه یا نه من الان همین دستور شما رو درست می کنم ، فقط کمی خلال پوست پرتقال و لیمو به هویج در موقع تفت دادن اضافه می کنم که عطر خوبی داره. با آرزوی هر چه خوب برای شما در سال جدید

الهام

من بهش زرشک هم اضافه میکنم طعمش عالی میشه[لبخند]