بنویسید Wiener schnitzel بخوانید شنیتسل گوشت

اینها را از جایی بیابید

گوشت ورقه شده‌ی گوساله، تخم مرغ، آرد گندم، سملن بِروزِل یا همان آرد سوخاری خودمان، نمک و فلفل و پودر سیر

 سپس، پخت و پز

این خوردنی غذایی مرحله‌ای است و همان‌گونه که مراحل انجام می‌شود، می‌نویسم و عکس می‌گذارم.

مرحله‌ی یک، گوشت‌ها را ورقه‌ای بریده و بکوبید (من می‌گویم بیفتک زدن اما راستش نمی‌دانم اصطلاح درستی است یا نه).

مرحله‌ی دو، آرد گندم را با نمک و فلفل و پودر سیر مخلوط کنید. هر ادویه دیگری هم می‌خواهید در این مرحله به غذای‌تان اضافه کنید. چون بهترین مرحله جذب ادویه‌ها به گوشت‌هاست. این اتریشی‌ها فقط نمک می‌زنند. اما خب اگر به کارشان دخالت نمی‌کردیم همچین ایرانی بودن‌مان زیر سوال می‌رفت. حالا گوشت‌های ورقه شده و نازک شده را آردمالی کنید.

 مرحله‌ی سوم، تخم‌مرغ(ها) را هم بزنید. گوشت‌های مرحله‌ی قبل را در این مرحله تخم‌مرغ مالی کنید. این کار واجب است چون باید فعالیت مرحله‌ی بعد به آنها بچسبد.

مرحله‌ی چهارم، اینجا آردهای مخصوصی هست به نام سملن بِروزِل که در واقع آرد یک جور نان اتریشی است. به نظر من نان‌های باگت مانده و خشک شده را که آرد کنیم می‌شود همان. شاید هم آرد سوخاری که البته من اولی را به دومی ترجیح می‌دهم. گوشت‌های مرحله‌ی قبل را در این آرد نیز بمالانید.

مرحله‌ی پنجم، دیگر گوشت‌ها آماده پختن شده است. این قسمت داغان می‌کند. چون روغن زیاد می‌خواهد و من از لحاظ روانی تحت شکنجه بودم. برای همین آشپزخانه را ترک کردم. گوشت‌ها با شعله متوسط در روغن فراوان جلز و ولز کرده و کاملا مغزپخت شدند.

و بالاخره

Guten appetit!

نوش جان!

و اما، فوت‌وفن

این غذا فوت‌وفن خاصی ندارد. به همین سادگی است که نوشته شده و برای آنهایی که گوشت دوست دارند، غذای لذیذی محسوب می‌شود. فقط یه نکته، بعد از این که گوشت‌ها پخته شد می‌توانید با دستمال‌های کاغذی آشپرخانه یا همان دستمال سفره‌های کاغذی روغن اضافه‌ی آن را گرفته که کمی از وجدان دردتان کاسته شود.

چند پانوشت واجب

پانوشت فرهنگی1. پخت این غذای محبوب اتریشی‌ها کار بسیار ساده اما به نظر من آشپزخانه به‌هم ریز است. پخت انواع شنیتسل‌ها، خوراک اصلی این اتریشی‌هاست.
البته شنتیسل اصلی با گوشت خوک درست می‌شود که من گمان می‌برم به سه علت باشد. یکی این که دام‌داران اینجا خوک پرورش می‌دهند، بنابراین گوشت ارزان‌تری است. دوم، این که بافت گوشت خوک به گونه ای است که چرب و نرم‌تر از گوشت‌های دیگر است. و علت سوم و مهم هم مصرف عادت‌گونه آن است.

پانوشت فرهنگی2. در این بلاد، مردمان مثل بلاد خودمان، برنج یا همان پلو به آن حجم و اندازه نمی‌خورند. معمولا در حد دو یا سه قاشق پلو کنار شنیتسل می‌گذارند که حکم تزیین دارد. سیب‌زمینی هم جز جدایی‌ناپذیر این غذاست.

پانوشت فرهنگی 3. آن بالا نوشتم قاشق؛ یادم افتاد این را هم بگویم، با وجودی که دو سه قاشق برنج در این غذا وجود دارد اما همان را هم با کارد و چنگال می‌خورند و قاشق را به امور واجب سوپ خوردن یا ماست خوردن اختصاص می‌دهند.

پانوشت رژیمی. اصلا همین که برنج را با چنگال می‌خورند باعث شده که برنج کمتری
بخورند و خوش‌تیپ بمانند. من که با آن چنگال همین دو سه قاشق برنج هم زیادم بود.

پانوشت حقوق معنوی اثر. در پخت این غذا بنده همچون وردستی تیزپا عمل کرده و امور مهم نظارتی و حاشیه‌ای را بر عهده داشتم و پخت غذا با رضا بود. همین جا او را بسیار تشویق کرده و از شما نیز می‌خواهم همین کار را انجام دهید که از این اتفاقات در کلبه ما بسیار بیفتد.

/ 10 نظر / 182 بازدید
سحر

دلم خواست[ناراحت]

Gilda

اگه اشتباه نکنم ، شما در واقع Wiener Schnitzel تهیه کردید با اجازه از شما ، فکر کنم یکی دیگه از دلایل استفاده از گوشت خوک تو این بلاد کافر :)) پخت سریع اون میتونه باشه ، که به انرژی کمتری احتیاج داره مرسی از این رسپت خوشمزه

زری*

من شنیدم گوشت خوک باید در دمای بالا و زمان طولانی طبخ بشه عجیب بود برام گفتی بیفتکیش میکنن!

مریم ه

ممنون از این غذا و تبریک به اشپز سوم اقا رضا

Gilda

من هم از همه شما به خاطر فعالیت گروهیتون ممنونم :) اعظم جان ، ی جورای هم حق دارید چون وقتی با گوشت گاو کار میشه آدم فکر میکنه به همین نام شناخته میشه البته در جواب زری خانوم هم اگه اجازه بدید بگم که درسته ؛ گوشت خوک باید در دمای بالا پخته شه و کاملا بپزه اگه دقت کرده باشید استیک گوشت خوک به صورت مدیوم وجود نداره به دلیل باکتری های زیادی که در گوشت خوک هست و میتونه بیماری هاو حساسیتهای زیادی رو به دنبال داشته باشه این گوشت باید کاملا بپزه راستش من تو یک کتاب هم خوندم که گوشت خوک دارای بافتهایی شبیه به بافت انسان هست ....... این رو هم نوشتم تا دیگه گوشت خوک نخورید :)))))

Gilda

آقای سلطانی ، راستش من با توجه به ۳ سال دوره اسبیلدونگ تو آلمان این صحبت رو کردم و گفتههای استاد سر کلاس رو منتقل کردم وگرنه بنده بی تقصیر هستم ، اگه اشتباهی رخ داده باشه :))) با توجه به اینکه اینجا مصرف گوشت خوک بالا هست این مطلب به صورت همگانی رایت میشه که گوشت خوک رو به صورت خون دار یا مثل استیک مصرف نکنند به هر حال ببخشید اگه ناجور حرف زدم من در مورد گوشت خوک گفتم نه گوسفند .... اون کتاب رو هم متاسفانه الان ندارم تا نامش رو براتون بگم ، البته کتابی رو که خوندم نظریات شخصی فردی بود که با دلایل خودش آنها رو نوشته بود هنوز وقت اینو نکردم که دنبال صحت این قضیه برام ..... نظر خودم رو نگفتم [لبخند]

shakiba

به به اعظم خانم!خوب هستین؟؟کم پیدا بودین سایتون سنگین شده!!دلمون تنگ شده بود...[قلب][قلب] شما خواهر برادر علاقه خاصی به این پانوشت دارین نه؟!؟![متفکر][اوه]

مژگان

اعظم بانوی عزیز سلام .بالاخره به درخواستهای ما وطن نشینان توجهی نشان داده و از غذاهای بلاد تان رسپیی برایمان تهیه کردید شدیدا خوشمزه.ممنون. در ضمن طنازی شما در نوشتن بسی مایه خشنودی است .[چشمک][لبخند]

مژگان

اعظم بانوی عزیز به مولا که باور کردیم بلاد شما نیست .و تنها به عنوان موطن دوم به ان مینگریم.(راضی هستید ؟) ضمنا چیزی به یادم امد در اینجا معمولا روی شنیتسل 1 دونه تخم مرغ که زرده ان هم عسلی است می گذارند.البته رستورانهایی که من رفتم اینطور بوده.

هانی شف

واااااای عجب چیزی شده...من فقط مرغ و ماهی رو شنیسل کرده بودم....خیلی زیاد خوشمان آمد از این پستتون اعظم بانو....راستی سلام بانو...چه خوب که اومدین دوباره