خورش آلواسفناج

آنچه لازم دارید

اسفناج / گوشت ماهیچه / آلو / پیاز / فلفل / دارچین / زردچوبه / زعفران

ریزه‌کاری‌ها

  • نمک غذا را بیست دقیقه بعد از اضافه کردن اسفناج بزنید. اسفناج کمی مزه‌ی شوری دارد. حتمن غذا را بچشید و بعد نمک اضافه کنید.
  • زعفران را می‌توانید اضافه نکنید اما خیلی به رنگ غذا جلوه می‌دهد.
  • ادویه بستگی به سلیقه‌اتان دارد. اما دارچین زیاد نزنید، عطر و طعمش غالب است و باعث می‌شود که طعم‌های متفاوت این خورش را از دست بدهید.

تدارک خوردنی

پیاز را تفت بدهید. وقتی طلایی شد زردچوبه را اضافه کنید. گوشت ماهیچه را هم روی پیازها بریزید و یک تاب بدهید تا رنگ گوشت سفید شود. آب را به قابلمه اضافه کنید. ادویه را هم به آب اضافه کنید. ادویه شامل فلفل، دارچین و مقدار کمی زعفران است. تا گوشت‌های بپزد، اسفناج‌ها را ساتوری کنید و تفت بدهید. میزان تفت آن قدر باشد که آب اسفناج از دست برود اما رنگ آن سبز بماند. وقتی گوشت‌ها نیم‌پز شد و یک ساعت تا پایان پختش بود، اسفناج تفتیده و آلو را اضافه کنید و بگذارید بپزد.

خاطره‌های خوردن و پختن

آزاده این غذا را از روی دستور نجف در کتاب مستطاب آشپزی و خاطرات محوش از شیوه‌ی پخت مامانه درست کرده است.

***اگر خوردنی خودتان را با این شیوه درست کردید، عکس آن برای من ایمیل کنید تا همین‌ جا بگذارم. به خصوص اگر جور دیگری درست کردید، حتمن بگویید تا شیوه خاص شما را هم یاد بگیریم. ممنون از لطف‌تان***

/ 10 نظر / 12 بازدید
اعظم

کلا من اسفناج دوست ندارم! هر وقتم غذامون اسفناج بود یا به قول مردم بورانی من هیچی نمیخوردم یا غذای مخصوص داشتم! اصلا نگام به اسفناجِ در حال پخت می افته بوی تیر آهن زنگ زده میخوره به مشامم! این تنها غذای نرمالی بود که در بچگی و حتا بزرگسالی بدون این که بچشم حاضر به خوردنش نبودم تا این که یه بار که رفته بودم اصفهان، خاله ام همین خورش آلو اسفناج رو پخت و بهم گفت این با اون چیزی که تو ذهنت هست فرق داره یه قاشق بخور! منم با ترس و لرز یک قاشق خوردم! اولش 90 درضد قاشق پلو 10 درصد خورش! آخرش 100 درصد قاشق خورش بود! اینو گفتم که بگم این خورش کاملا طعمش با بورانی یا هر غذای دیگه ای که با اسفناج درست میشه فرق داره[زبان]

سوفیا

سلام. وبلاگ شما در فیسبوک پیج دارد؟

shakiba

چقدر این عروسکه باحاله!! ...........#.#.#.#......#.................#... ........#...........#.....#.................#... ......#.............#.....#.................#... .....#..............#.....#.................#... ....#...............#.....#.................#... ....#...............#.....#.................#... .....#..............#.....#.................#... .......#............#.....#.................#... .........#.#.#.#.#.....#.................#... .....................#.....#.................#... .....................#.....#.................#... .....................#.....#.................#... .....................#.....#.................#... .....................#.....#.................#... .....................#.......#..............#.... .....................#.........#..........#...... .....................#............#.#.#......... .................................................... سلام آپم تشریف بیارید خوشحال میشم[گل]

shakiba

ممنون که سر میزنید!راستی اعظم بانو کجاست؟؟خبریش نیست![نیشخند]دلم براش تنگ شده

زری*

خیلی خوشمزه میشه.صد درصد با اون ماست و اسفناج که دیدنشم چندشه فرق میکنه! اشکنه اش هم خوشمزه است البته با ساقه اش..هرچند فک کنم ده سالی باشه نخوردم هر دوشو[پلک]

مهسا

به به ! این غذا خوردن داشته هاااااا آزاده جون سنگ تموم گذاشتی...[گل] یعنی مامان من سالهای سال یک غذای اصیل برامون درست میکرده؟!؟[چشمک] اما ما همونطور که گفتی زعفران و دارچین نمی ریزیم در ضمن برای حفظ بیشتر ویتامین اسفناج توصیه میکنم که اسفناج رو بدون اینکه زیاد خوردش کنید و بدون اینکه تفت بدید روی گوشت بریزید و آب زیادی هم در گوشت نریزید یعنی زمانیکه اسفناج رو اضافه می کنید آب زیادی نداشته باشه بهتره؛ چون اسفناج خودش آبداره و حسابی لعاب می اندازه اگر آلو هارو از قبل خیس کردید آب آلو رو به گوشت اضافه کنید شگفت انگیز می شه ... من آخرین بار تو زودپز پختم چنان لعابی داده بود که نگو ... من از فکرش هم دیوونه می شم ،حیف که همسر گرامی دوست ندارند وگرنه هفته ای یکبار درست میکردم [ناراحت]

اکرم

اسفناج جونه مرسی آزی جون[قلب]

مهسا

همسر گرامی می خوره که ولی قیافه اش رو موقع خوردن باید ببینی!!! از غذا سیر میشی[چشمک]

هانی شف

عشق منه این خورش...به به اتفاقا یه دونه در انتظار نوشتن و تایپ و آپ کردن دارم....

مژگان

خانوادگی از عاشقان اسفناج به هر فرمش هستیم.فرق نمیکنه پخته یا نپخته.بورانی یا نرگسی .این الو اسفناج هم که دیگه جای خودش را داره.خیلی هم خورش شما خوش اب و رنگ شده.دست پزنده و خورنده هر دو درد نکنه.[لبخند] فقط من دارچین نمیزنم اما گاهی کمی گشنیز به ان اضافه میکنم همراه با ابغوره.گشنیز که انگار ورژن شیرازیهاست البته دقیقا مطمئن نیستم.ابغوره هم وقتی الو کمی شیرین باشه میزنم نه همیشه.