خرمای دِیری

 خرما انواع متفاوتی دارد. از وقتی خارک است تا وقتی خرما می‌شود، خوردنی است. در نوشته‌ی دیگری مراحل مختلف خرما از خارک تا دیمپاز و بعد رطب و خرما گفته‌ام. خرمای دیری یکی از بهترین خرماهای خوزستان است. خوزستان خرماهای گوناگونی دارد، دیری، بریم، کبکاب، استعمران و برحی از ارقام پرطرفدار است. ممکن است ارقام دیگری هم باشد که هوادار زیادی داشته باشد اما من نشناسم.

دیری مثل خرمای پیارم و خرمای خاسویی از خرماهایی است که شهد ندارند اما خشک نیستند و بافت نرمی دارند. طعم خرمای دیری فوق‌العاده است. شیرینی متعادلی دارد که باعث می‌شود طعم خرما حس شود. به عکس خرمای مضافتی که فقط شیرینی شهد و چسبناکی دست برای آدم می‌ماند.

 

خارک‌ها، رطب‌ها و خرماهای دیگر

دیمپاز آل‌مهتری / رطب خنیزی / مضافتی / برحی / ربی / زاهدی / خاسویی / مرداسنگ / دیری / پیارم

/ 6 نظر / 272 بازدید
farzane

آقای سلطانی من توی یزد دیدم که خرما رو مرتب می چینین توی یه ظرف بعد روش شیرۀ خرما می ریزن کم البته...بعد روش کنجد می پاشند.امتحان کنید اونوقت برای صبونه با چایی و چنگال می خورند...مقویه

farzane

اوه چ عصبانی..و ناراحت[افسوس] خب نامرتبشو میل کنید نوش جون[نگران]

farzane

یه لحظه تصویری که از اون مدل خرماها تو ذهنم بود رو توصیف کردم بران جالب بود که با سلیقه می چیدند...از اون جهت عرض کردم واژۀ مرتب رو!

farzane

آو ...نه بابا ...من اصلا منظوری نداشتم بخدا...الان فکر می کنم شاید فکر کردید به خرماهایی که خیلی طبیعی روی صفحه سفید هستن تنه زدم و خواستم بگم مرتب نیستن..نه من کاملا هواسم پیشه اون خرماهایی بود که دیده بودم اما بهم تعارف نکرده بودن چشمم مونده بود توش![چشمک][چشمک][چشمک] بعد هروقت میخواستم خرما بخورم تو ظرف مرتبشون می کردم به یاد اون خرمایی که تو دلم مونده بود

farzane

[نیشخند][خنده]والا

آرش

این خرما زیادی سفت هست.