آش جو

آنچه لازم دارید

جو پوست گرفته / لوبیا قرمز / عدس / نخود / سبزی آش (اسفناج، گشنیز، شوید، جعفری و تره) / کشک (وگان‌ها آش‌جو را بدون کشک باید بخورند) / نعناع

ریزه‌کاری‌ها

  • نسبت سبزی‌ها تاحدی به سلیقه‌ی افراد بستگی دارد. تره را مبنا قرار بدهید که از همه کمتر است. جعفری و شوید و گشنیز دو برابر تره و اسفناج سه تا چهار برابر تره. مقدار کل سبزی دیگر کاملن به سلیقه‌ی شما در پرسبزی بودن یا کم‌سبزی بودن آش بستگی دارد.
  • بنشن‌ها را خیس کنید و هر سه چهار ساعت یک بار آب آن را عوض کنید. این کار را دو یا سه باز انجام بدهید. با این کار نفاخی بنشن‌ها از بین می‌رود.
  • راز آش جو خوب در پخت آرام آن است. هر چند در زودپز هم خوب از آب در می‌آید.
  • یک پیمانه جو و در مجموع یک پیمانه سایر بنشن‌ها برای حدود 3 کاسه بزرگ آش کفایت می‌کند.

تدارک خوردنی

پیاز را خلالی کنید و تفت بدهید. نمک و زردچوبه و کمی فلفل ساییده را هم اضافه کنید و تفت بدهید. بنشن‌هایی را که پیش‌تر خیس کرده‌اید، به ظرف اضافه کنید و کمی تفت بدهید. بعد آب را به آن اضافه کنید و بگذارید آرام بپزد. وقتی گوشت و بنشن خوب پخت، سبزی خرد شده را به آش اضافه کنید و بگذارید نیم ساعت تا 45 دقیقه دیگر بپزد. موقع کشیدن هم کشک و نعناع داغ روی آن بریزید.

من کشک‌های آماده را دوست ندارم. برای همین خودم تو خونه کشک می‌سابم. حتمن هم باید کشک گوسفندی باشه. این هم ابزار کشک‌سابی برای آماده کردن کشک گوسفندی مورد نیاز آش

/ 4 نظر / 27 بازدید
shakiba

آقا مسعود ببخشید یه سوال داشتم ازتون:جاتون خالی امشب افطاری رفته بودیم رستوران.توی بوفه اش یه حلیم داشت که اصلا مزه سایر حلیم ها رو نمیداد.قارچش رو دیدم بوی آویشن هم میداد.اول شک کردیم حلیمه بعد از گارسون پرسیدیم گفت حلیمه و دستورش هم مخصوصه این رستورانه به کسی نمیدیم.توی گوگل هم سرچ کردم حلیم قارچ که چیزی نیاورد.میخواستم ببینم شما اطلاعی ازین حلیم ندارین؟؟[سوال]

shakiba

ممنون ازتون.اینی که گفتین که اصلا ربطی نداره به اون که من خوردم چون اون سفید بود و یک دست بعد قارچی که ریز خورد شده باشه هم توش بود و خیلی لطیف تر از حلیم گندم و اینا بود.این ترکیبی که شما میگین رنگش سبز میشه و خیلی خیلی هم معطر میشه با آویشن و تخم گشنیز تازه و ...حالا اینم درست میکنم.شما هم اگه واسه اون دستوری پیدا کردین یا ابتکاری به خرج دادین حتما خبرم کنید. بازم ممنون[گل]

shakiba

من اصفهان زندگی میکنم.رستوران هتل عالی قاپو.اونی که نوشتین غلظتش مال آردشه،اون شکلش خیلی شبیهه اونی که خوردم حالت پوره داشت تنها ناخالصیش قارچ های ریز خرد شدش بود.واقعا شرمنده که توی دردسرتون انداختم ولی خوب طعمش بدجوری زیر دندونم مونده[خوشمزه].حالا پیدا کردین خبرم کنید.متشکر

shakiba

نه بابا هی باز میکنن دوباره میبندن.اصلا دیگه شهر اون طراوتشو نداره.ناژوانم خیلی وقته نرفتم ولی عوضش دوغ و گوش فیلو مدام دارم میخورم توی این ماه رمضونیه!!!پس اگه یه روزی اومدین اصفهان و گذرتون به هتل عالی قاپو خورد و رفتین رستورانشو اینو خوردین بهم بگین چیه!![خنده].بازم ببخشید بابت اینکه وقتتونو گرفتم.[گل]