قهوه‌ی ترک

آنچه لازم دارید

پودر قهوه‌ی ترک / آب / اگر دوست داشتید شکر

ریزه‌کاری‌ها

  • من قهوه را بدون شکر می‌خورم. اگر شما شکر می‌ریزید، به سلیقه‌ی خودتان بریزید. معمولن برای هر لیوان قهوه یک قاشق مرباخوری شکر می‌ریزند. البته کمتر هم می‌توان ریخت، ولی بیشترش قهوه را شبیه شربت می‌کند.
  • میزان قهوه را می‌توانید به سلیقه‌ی خودتان کم و زیاد کنید. من کلن قهوه را غلیظ و تلخ می‌خورم. برای همین دیگر از مقداری که گفتم زیادترش نکنید.
  • برای درست کردن قهوه بهتر است از قهوه‌جوشی با اندازه‌ی مناسب استفاده کنید. مثلن برای درست کردن یک فنجان قهوه از قهوه‌جوش سه فنجانه استفاده نکنید. نه این که نشود، آن جور که باید نمی‌شود. ولی خب می‌شود برای سه فنجان از قهوه‌جوش چهار فنجانه استفاده کرد.
  • بهترین پودر قهوه‌ی ترک از قهوه‌ی عربی تهیه می‌شود که بو دادنش متوسط است. داستان بو دادن قهوه و طعمش مثنوی هفتاد من است. می‌توانید به راحتی گوکل کنید و پیدایش کنید. اگر روزی خودم قهوه را بو دادم، داستانش را می‌گویم.

تدارک خوردنی

برای هر لیوان قهوه یک قاشق مرباخوری سر پر ِ پر پودر قهوه در قهوه‌جوش‌تان بریزید. بعد به همان اندازه‌ی تعداد فنجان‌های قهوه‌ای که می‌خواهید درست کنید، آب سرد را به آن اضافه کنید. یک هم کوچولو بزنید. قهوه جوش را روی شعله‌ی کم گاز بگذارید. در مدتی که قهوه روی گاز است، اصلن آن را هم نزنید. بعد از مدتی، قهوه کف می‌کند و شروع به بالا آمدن می‌کند. وقتی کف بالا آمد بلافاصله از روی گاز بردارید و سریع در فنجان بریزید. عکس کنار شروع لحظه‌ی کف کردن قهوه را نشان می‌دهد. از این مرحله تا بالا آمدن کف تا نزدیکی لبه‌ی ظرف چند ثانیه بیشتر طول نمی‌کشد. مواطب باشید که قهوه سر نرود. اگر این جوری بشود، اصل قهوه را از دست داده‌اید. آن دایره وسط را می‌بینید، با بالا آمدن کف قهوه، کوچک‌تر و کوچک‌تر می‌شود. وقتی این دایره نصف الان شد، وقت برداشتن قهوه است.

ریختن قهوه مثل آبگوشت است که چربی آن باید به همه برسد. ابتدا در همه فنجان‌ها یه کم از کف قهوه رو می‌ریزید و بعدش بقیه قهوه را می‌ریزید.

خاطره‌های خوردن و پختن

قهوه همه‌اش خاطره است. گاهی هوسش دیوانه‌ات می‌کند و حتمن باید داشته باشیش. این قصه برای قهوه‌ی ترک و اسپرسو بیشتر اتفاق می‌افته. این هوس‌ها برای من آخر شب‌هاست. خیلی‌ها وقتی قهوه می‌خورن، دیگه خواب‌شون تعطیل می‌شه. من این جوری نیستم و حتی خوردن قهوه باعث می‌شه، راحت‌تر بخوابم. این یکی رو شانس آوردم.

***اگر خوردنی خودتان را با این شیوه درست کردید، عکس آن برای من ایمیل کنید تا همین‌ جا بگذارم. به خصوص اگر جور دیگری درست کردید، حتمن بگویید تا شیوه خاص شما را هم یاد بگیریم. ممنون از لطف‌تان***

/ 16 نظر / 22 بازدید
نمایش نظرات قبلی
متین

چه جالب توضیح دادید .حس خوبی به خواننده دست میده

ندا

وااااااااااااااااای عالی بود چقدر خاطره برام زنده شد . [قلب][قلب][قلب] یکیش اینکه وقتی اوایل با bf می رفتیم کافی شاپ به جرم تپل بودن کلاس میزاشتمو فقط یه قهوه ترک سفارش می دادم که نگه چقدر زیاد می خوره با این تپلیش . البته این مال اوایل بودا الان هرچه دلم بخواد سفارش می دمو می خورم [نیشخند][نیشخند][نیشخند]

حمی شف

سلام ممنون از شما من هر طور که قهوه ترک میدرستم خوب از آب در نمیاد چیکار کنم؟[نگران]

مژگان

به به نصف شبی چقدر هوس این قهوه خوشمزه را کردم .چقدر هم کف کرده و خوشگل شده.مسعود خان شما شیر نمیریزید؟من نصف شیر و نصف اب می ریزم.ضمن اینکه به جای شکر از قند استفاده میکنم این را یک خانمی که ارمنی بود به من یاد داده بود.

negin

سلام بهارتون سبز. من عاشق قهوه ام و بوی خوشش. منم همینطوری درست می کنم. البته همسری بیشتر با شیر دوست داره. لذت قهوه خوردن و عطر و طعم خوشش با آسیاب کردن دونه هاش قبل از دم کردن دو چندان می شه. شاد باشید

الهه

برای فنجانهای کوچک اندازه اش اینطور می شه : 1 قاشق چای خوری قهوه ، افنجان آب ، و دو حبه کوچک قند ! آیا درست گفتم ؟

مظاهر

سلا. توضیح جزئیاتش عالی بود. شیر نمی تونیم به جای اب بریزیم؟

مینا

ببخشید قهوه ای که من استفاده میکنم قهوه ترک نیست به صورت سته بندی و خارجی بود و از هایپر خریدم اما کف نمیکنه حتی اونجور که شما گفتید درست کردم اما اصلا نه بالا میاد نه پف میکنه علتش چیه؟ نباید شکر بریزم موقع جوشوندن؟یا اینکه شکر رو باید بعدش بریزم بعد از اینکه از رو گاز برداشتم؟یا اینکه قهوه هه کف نمیکنم؟

مینا

جدا برند های ایرانی قهوه های ترک خوبی دارند؟میشه نام چند تا ازین برندها رو بگید؟

مینا

ممنونم از توضیحات خوبتون