لذت پختن

 آش‌خونه‌ی مسعود و آزی

فلفل قرمز و فلفل سبزی متفاوت

من هر موقع سفر می‌روم، سری با بازار می‌زنم و هیچ چیز به اندازه مغازه‌های شلوغ و به ویژه فروشندگان خوردنی بر ایم جذاب نیست. چند وقت پیش هم که کوش‌آداسی رفته بودم، رفتم جمعه‌بازار. جمعه‌بازار برای میوه و سبزی است. یک سه‌شنبه‌بازار هم در کوش‌آداسی هست که باز هم میوه و سبزی است. جمعه‌بازار در مرکز شهر است و دو سه تا خیابان را پر می‌کند. علاوه بر میوه و سبزی، لبنیات، ادویه و ماهی هم می‌فروشند. این فلفل‌ها را هم آنجا خریدم تا به حال نه دیده بودم و نه شنیده بودم که چنین ادویه‌هایی وجود دارد. این فلفل‌ها به همراه لیمو ترش و ارگانو پایه‌ی ثابت طعم‌دار کردن زیتون هستند. زیاد تند نیستند اما عطر فوق‌العاده و تندی ملایم آنها طعم دلپذیری به زیتون می‌دهد. فلفل سبز فقط پوسته است و عطرش مثل فلفل سیاه است اما با طعم ملایم‌تر. فلفل قرمز هم پوسته نازک و خشکی دارد اما هسته‌ای نرم دارد مثل داخل لیمو عمانی و موقع کوبیده شدن، له می‌شود. برای غذاهای دیگر هم ترکیب این دو با فلفل سیاه و فلفل جاماییکایی – که بعد معرفی‌اش می‌کنم – برای غذاهای مختلف استفاده می‌شود. تا مدت‌ها از شر خوردنی‌ها و خاطرات من از این سفر خلاص نمی‌شوید، چون طعم‌ها و سلیقه‌های غذایی متفاوتی را تجربه کردم و گفتنش کلی وقت می‌برد. عکس بالا فلفل قرمز و عکس پایین فلفل سبز است. اندازه‌شان هم مثل فلفل سیاه یا سفید است.

بعد از نوشتن این مطلب، متوجه شدم که ممکن است توضیح شفافی در خصوص تفاوت این فلفل‌ها با فلفل سیاه. فلفل سفید و فلفل جاماییکایی نداده باشم. در پست دیگری همراه با عکس انواع فلفل‌ها در این باره می‌نویسم. منتظر پست تند بعدی باشید.

   + مسعود سلطانی - ۱۳٩۱/٦/۱۸