لذت پختن

 آش‌خونه‌ی مسعود و آزی

قلیه‌ی کدو


پختِ آزاده وساقی


آنچه لازم دارید

کدو سبز / روغن / پیاز / زیره کوهی/ نمک / زردچوبه 

ریزه‌کاری‌ها

سختی ریز کردن کدو را به جان بخرید و از رنده کردن کدو پرهیز کنید. ظاهر غذا به همین خرد کردن بستگی دارد.

به جای زیره کوهی، می‌توانید از زیره سیاه یا زیره سبز هم استفاده کنید، اما زیره کوهی طعم و عطر خیلی بهتری دارد.

زیره کوهی در عطاری‌ها کمتر پیدا می‌شود. باید آن را از کرمان یا دیگر شهرهای این استان تهیه کنید. زیره کوهی قهوه‌ای تیره و ریز است. عطر آن از پشت ظرف هم حس می‌شود

تدارک خوردنی

برای هر نفر 5 تا 7 کدو لازم است. کدوها را پوست بگیرید و ریز خرد کنید. مثل وقتی برای سالاد شیرازی خیار را خرد می‌کنید. پیاز را تفت بدهید. اگر دوست داشتید، می‌توانید یکی دو حبه سیر خرد شده را هم اضافه کنید. بعد نمک و زردچوبه را اضافه کنید و کمی هم بزنید. زیره را هم اضافه کنید و مقداری تفت بدهید. بعد کدوها را اضافه کنید و بعد از هم زدن، در ظرف را بگذارید تا آب بیندازد و کدوها در آب خودشان بپزند. اگر مقدار کدو زیاد بود، می‌توانید نصف استکان آب اضافه کنید. با توجه به میزان آب کدوها، بین نیم ساعت تا یک ساعت پختن آنها زمان می‌برد. اگر مثل من عاشق غذاهای کره‌ای هستید، موقع کشیدن به آن کره اضافه کنید.

   + مسعود سلطانی - ۱۳٩۱/۳/٩