لذت پختن

 آش‌خونه‌ی مسعود و آزی

ادویه آچار گوشت

ادویه آچارگوشت عطر و طعم فوق‌العاده‌ای دارد. آچار گوشت ادویه‌ای ترکیبی است و نامش را از غذایی پاکستانی / هندی به همین نام گرفته است. ترکیبات آچارگوشت این گونه است.


  • فلفل قرمز
  • نمک
  • رازیانه یا بادیون
  • تخم گشنیز
  • پودر انبه
  • انیسون
  • تخم شنبلیله
  • سیاه‌دانه
  • زردچوبه
  • آویشن
  • دانه‌ی خردل
  • برگ خشک شنبلیله

رازیانه، سیاه‌دانه و انیسون را پودر نشده به آچارگوشت اضافه می‌کنند (البته ممکن است در پودرش هم باشد). بقیه مواد را هم پودر می‌کنند. ادویه را نباید زیاد پودر کرد، چون عطرش از بین می‌رود و باید زبر بماند. همان‌طور که این آچارگوشت هست.

آچارگوشت زیاد تند نیست و به راحتی با ذایقه‌ی ما هماهنگ است. میزان فلفل قرمز کم و داشتن رازیانه و سیاه‌دانه که تندی را کم می‌کند، باعث می‌شود تندی آچارگوشت ملایم باشد. این ادویه برای غذاهای گوشتی عالی است. می‌توانید از آن برای کباب، قیمه، شامی و کتلت، استیک و یا غذاهای گوشتی دیگر استفاده کنید.

متاسفانه میزان هر یک از این مواد را نمی‌دانم. کمی کنکاش کردم، اما به نتیجه نرسیدم. برای همین درست کردنش در خانه برایم میسر نیست. تهیه کردنش هم آسان نیست، چون همه جا پیدا نمی‌شود. من آچارگوشت را تا به حال از دو جا خریده‌ام؛ زاهدان و بندرعباس. در زاهدان بیشتر است، چون هم غذاهای آنجا به غذاهای پاکستانی نزدیک‌تر است و هم مردمان بلوچ تجارت‌شان با پاکستان است. اما در بندرعباس کمتر است. بندرعباسی‌ها با دوبی مراوده‌ی تجاری دارند و کالاهای پاکستانی از طریق زاهدان و چاه‌بهار به آنجا می‌آید. آچارگوشت هم مشمول همین قاعده است. تنها مارکی هم که تاکنون در ایران دیده‌ام، همین ناسیونال است که در عکس دیده می‌شود. بسته‌بندی آن مثل ژله‌های خودمان است. یک بسته‌ مقوایی که درونش این بسته پلاستیکی 50 گرمی قرار دارد. بسته‌بندی 100 گرمی هم دارد که در آن دو بسته 50 گرمی است. این مارک ادویه‌های دیگری هم دارد که در جای خود معرفی خواهم کرد. اما این یکی بهترینش است و با ذایقه‌ی افراد بیشتری سازگار است.

   + مسعود سلطانی - ۱۳٩۱/٥/۳