لذت پختن

 آش‌خونه‌ی مسعود و آزی

دلمه‌‌ی هیچ

پختِ مسعود سلطانی


آنچه لازم دارید

مواد دلمه اضافه آمده / تلخون یا هر سبزی دیگری

ریزه‌کاری‌ها

  • ریزه‌کاری ندارد و همه‌اش درشت‌کاری است.
  • ریزه‌کاری این خوردنی نه در شیوه درست کردنش، بلکه در یافتن مواد اولیه‌اش است. می‌توانید با این روش خورش قیمه و برنج اضافه را که با هم مخلوط شده‌اند را بازیافت کنید. یا قورمه‌سبزی و برنج شب مانده را بازیافت کنید. ریزه‌کاری این خوردنی در این چیزهاست.

تدارک خوردنی

وقتی دلمه درست می‌کنیم، همیشه نگرانیم که مواد داخل دلمه کم بیاید و همین ترس باعث می‌شود که خیلی زیاد درست کنیم و همیشه مواد دلمه زیاد بیاید. خب، یک راه این است که با نان یا بدون نان یا هر شکل دیگری بخوریمش. اما هر کاری‌اش کنی، این مواد دلمه اضافه حس غذا را به آدم نمی‌دهد. فکر می‌کنیم یک چیز اضافه خورده‌ایم و تازه عذاب وجدان هم می‌گیریم که زیادی خوردیم، حالا باید برویم دو ساعت بدویم. دو راه برای غذا شدن این مواد دلمه اضافه وجود دارد. این روش‌ها همان‌هایی است که نجف دریابندری به آنها غذای بازیافتی می‌گوید. یعنی از اضافه غذاها، یک خوردنی تازه تدارک می‌بینید. اما برویم سر غذا شدن این اضافه‌ آمده‌ها.

راه اول همانی است که در عکس بالای نوشته است. یک قالب شیرینی آلومینیومی که ته ندارد بردارید و مواد دلمه را داخل آن بریزید و با ته قاشق فشار بدهید. به نظر من قالب بوته جقه خیلی خوب است. ارتفاع مواد در قالب را متفاوت بگیرید، خیلی زیباتر می‌شود. روی آن را با تلخون یا گوجه فرنگی تزیین کنید.

راه دوم درست کردن رولت بازیافتی است. یک لایه از مواد را روی یک نان تافتون نرم پهن می‌کنید. آن را رولت می‌کنید و با چاقوی اره‌ای ـ چاقوهای دیگر باعث فشرده شدن رولت و به هم ریختن آن می‌شوند - می‌برید. اگر بگذارید در یخچال سرد بشود، برش آن راحت‌تر می‌شود.

روش‌های دیگر هم هست که من بلد نیستم. اگر روش دیگری می‌شناسید به من بگویید. البته جز این که دو تا تخم‌مرغ در مواد بشکنید و یک جور کوکوی بازیافتی درست کنیم.

*** اگر خوردنی خودتان را با این شیوه درست کردید، عکس آن برای من ایمیل کنید تا همین‌ جا بگذارم. به خصوص اگر جور دیگری درست کردید، حتمن بگویید تا شیوه خاص شما را هم یاد بگیریم. ممنون از لطف‌تان ***

   + مسعود سلطانی - ۱۳٩۱/٤/٢٧