لذت پختن

 آش‌خونه‌ی مسعود و آزی

مرصع‌پلو

 پخت ِ مسعود سلطانی


آنچه لازم دارید

برنج/ سینه مرغ/ پیاز / نمک / هویج فرنگی/ هویج ایرانی (قمی) / زنجبیل تازه/ زرشک/ کشمش پلویی/ خلال پسته/ خلال بادام/ زعفران/ کره

ریزه‌کاری‌ها

اضافه کردن هویج فرنگی، هویج ایرانی و زنجبیل تازه به مرصع پلو، ایده خودم است و برای تنوع رنگ غذا و زیباتر شدن آن و همچنین تجربه طعم متفاوت زنجبیل در یک غذای عالی است.

سینه مرغ را قبل از آب‌پز کردن، اندکی تفت بدهید تا رنگش سفید شود.

برای نرم شدن خلال‌های پسته و بادام و همین طور زرشک، بهتر است که مقداری آب به مخلوط زرشک اضافه کنید و ده تا پانزده دقیقه منتظر بمانید تا این آب تبخیر شود.

برای مخلوط سینه مرغ ریش شده هم می‌توانید همین کار را بکنید تا هویج‌ها، به خصوص هویج فرنگی که سفت‌تر است، نرم شود. دو نوع هویج برای رنگ متفاوت‌شان است که استفاده می‌شود.

تدارک خوردنی

سینه مرغ ـ چهار تکه برای دو مرغ - را با یک پیاز خرد کرده و کمی نمک آب‌پز کنید. بعد از پختن سینه مرغ آن را ریش کنید.

یک هویج ایرانی و یک هویج فرنگی را به باریکی و بلندی چوب کبریت خرد کنید. به اندازه یک سوم یک هویج فرنگی زنجبیل تازه را به همان شیوه خرد کنید. یک پیاز را هم خلالی خرد کنید. پیاز را تفت بدهید. وقتی پیاز نرم شد، هویج‌ها و زنجبیل را به همراه مقداری نمک اضافه کنید و سه تا چهار دقیقه دیگر تفت بدهید. اکنون سینه مرغ ریش شده را اضافه کنید. کمی زعفران آب کرده به مخلوط اضافه کنید تا رنگ مرغ‌ها عوض شود. یک لیوان آب اضافه کنید و بگذارید تا این مخلوط خوب بپزد.

زرشک خیس کرده را در کره اندکی تفت بدهید، بعد از یکی دو دقیقه کشمش پلویی به آن اضافه کنید. دو سه قاشق شکر و کمی آب اضافه کنید و خلال پسته و بادام و زعفران آب کرده را اضافه کنید. زعفران زیاد بریزید، آن قدر که خلال‌های بادام زرد شوند.

برنج را می‌توانید کته کنید و یا دم کنید. وقت کشیدن یا دم کردن یک لایه برنج، لایه بعدی سینه مرغ و مخلفات و لایه سوم مخلوط زرشک را اضافه کنید. برای این مقدار سینه مرغ، چهار یا پنج پیمانه برنج بپزید.

   + مسعود سلطانی - ۱۳٩۱/۳/٩