لذت پختن

 آش‌خونه‌ی مسعود و آزی

یک غذای تابستانی؛ آب‌دوغ خیار و سبزی

پختِ مسعود سلطانی


آنچه لازم دارید

ماست / خیار / سبزی خوردن / گردو

ریزه‌کاری‌ها

  • مقدار سبزی از نظر حجم به اندازه‌ی خیار و یا کمی بیشتر باشد.
  • ترکیب سبزی بسته به سلیقه‌ی شماست. اما سبزی‌های معطری مثل ترخون، نعنا، مرزه، ریحان و البته پیازچه خیلی مناسب هستند. مقدار پیازچه را کمی بیشتر بگیرید.
  • برای رنگ داشتن آب‌دوغ‌تان استفاده از ریحان بنفش را پیشنهاد می‌کنم.
  • این هم بدیهی است که سبزی تازه خیلی بهتر است، اما می‌توان از سبزی خشک هم استفاده کرد.
  • هم زدن با هم‌زن برقی این مزیت را دارد که با گردش سریع هم به یک‌دستی آب‌دوغ کمک می‌کند و هم باعث اندکی گازدار شدن و کف‌دار شدن آب‌دوغ می‌شود. این جوری خوردنی خوشمزه‌تر و زیباتری خواهید داشت.

تدارک خوردنی

خیارها را پوست بکنید و مثل وقتی می‌خواهید سالاد شیرازی درست کنید، خرد کنید. سبزی خوردن‌ها را هم درشت خرد کنید و به خیارها اضافه کنید. ماست و مقداری آب خنک به مخلوط خیار و سبزی اضافه کنید. اندکی نمک بزنید و با هم‌زن برق مخلوط را هم بزنید. موقع خوردن، گردوی پودر شده و نان خشک به آن اضافه کنید.

   + مسعود سلطانی - ۱۳٩۱/٤/۱٢