لذت پختن

 آش‌خونه‌ی مسعود و آزی

آلبالوپلو

پختِ آزاده وساقی


آنچه لازم دارید

آلبالو / شکر / گوشت چرخ کرده / پیاز / برنج / زعفران / خلال پسته

ریزه‌کاری‌ها

  • اگر فرصت ندارید، می‌توانید بلافاصله بعد از مخلوط کردن شکر وآلبالو، یک استکان آب به آن اضافه کنید و پختن آن را انجام بدهید.
  • مقدار شکر بسته به سلیقه‌ی شما دارد. اگر آلبالوپلوی شیرین دوست دارید، شکر بیشتری بریزید. برای طعم ترش و شیرین، برای یک کیلو آلبالو – قبل از هسته در آوردن – یک لیوان شکر کافی است.
  • پختن گوشت قلقلی‌ها در شربت آلبالو هم رنگ خوبی به گوشت می‌دهد و هم طعم آن را آلبالویی می‌کند. این کار باعث می‌شود که گوشت طعم بهتری داشته باشد.
  • برای حدود نیم کیلو گوشت چرخ کرده، دو پیاز متوسط مناسب است. اگر بعد از رنده کردن، پیازها آب انداخت، آب پیاز را دور بریزید. خیلی در این مورد وسواس به خرج ندهید.
  • یک کیلو آلبالو، نیم کیلو گوشت و چهار پیمانه برنج نسبت‌های خوبی است. هر چند نسبت این مواد به سلیقه‌ی افراد بستگی دارد و می‌تواند کم و زیاد شود.

تدارک خوردنی

گوشت قلقلی

آلبالو و شربت آن پس از پخت

چیدن مواد هنگام دم کردن

هسته‌ی آلبالوها را در بیاورید. لابلای آلبالوهای بدون هسته، شکر بپاشید و در یخچال بگذارید. چند ساعت آلبالو و شکر در یخچال بماند، خوب است. آلبالوها را روی شعله بگذارید تا جوش بیاید. کف روی آن را بردارید. بعد از نیم ساعت آلبالوها آماده است. آلبالوها و شربت آن را جدا کنید.

پیازها را با رنده ریز زنده کنید و یا با یک دو سه چرخ کنید. پیازها را با گوشت چرخ کرده، نمک، زردچوبه و مقداری فلفل مخلوط کنید و ورز بدهید. گوشت‌ها را به اندازه یک گوجه سبز قلقلی کنید. گوشت‌ها را تفت بدهید، آن قدر که خودش را بگیرد. بعد از آن به گوشت‌ها حدود یک پیمانه شربت آلبالو اضافه کنید و بگذارید گوشت‌ها در شربت آلبالو بپزد.

برنج را که آبکش کردید، یک پیمانه آب و روغن آماده کنید. مقداری را در ته قابلمه بگذارید و بقیه را بردارید. یک لایه برنج، یک لایه گوشت قلقلی و یک لایه آلبالو بدون شربت در قابلمه بچینید و آلبالوپلو را دم کنید. موقع کشیدن آهسته مواد را با کمی شربت آلبالو مخلوط کنید تا مواد شکل خود را حفظ کنند. مقدار از برنج سفید را با زعفران آب‌کرده، زغفرانی کنید. موقع کشیدن برنج زعفرانی و اندکی خلال پسته روی آلبالوپلو بریزید.

تجربه‌ی دیگران

این که هانیه برای پختن آلبالوپلو با گوشت قلقلی از شیوه‌ی پخت آزاده ایده گرفته، نشون می‌ده که آزاده چه دست‌پختی داره. توضیح هانیه مرحله به مرحله با عکس است و  کسانی که دوست دارن مراحل مختلف رو ببیند، باهاش خیلی حال می‌کنن. هانیه بذار هستی جون یه دل سیر آلبالوپلو بخوره.

   + مسعود سلطانی - ۱۳٩۱/٤/۱٠