لذت پختن

 آش‌خونه‌ی مسعود و آزی

خورش قورمه کنگر با برنج چمپای خوزستان

پختِ آزاده وساقی


آنچه لازم دارید

سبزی قورمه سبزی / کنگر / گوشت خورشتی / لوبیای قرمز / لیموی عمانی / پیاز / آبغوره

ریزه‌کاری‌ها

  • با گوشت خورشت گوسفندی، غذای چرب‌تر و خوشمزه‌تری خواهید داشت.
  • پیش از انداختن لیموی عمانی در خورش، با چاقو چند سوراخ روی آنها بزنید تا به خورش طعم بدهد. اگر می‌خواهید طعم لیمو عمانی در خورش خیلی باشد، می‌توانید آنها را هنگام اضافه کردن کنگر با قاشق تکه کنید تا طعمش کاملن خارج شود.
  • اگر سبزی قورمه‌ی شما گشنیز دارد، فقط برگ‌هایش را استفاده کنید. ساقه‌های گشنیز باعث می‌شود که خورش آب بیندازد.
  • مقدار سبزی قورمه و کنگر بسته به سلیقه‌ی شماست. این خورش چیزی بین قورمه‌سبزی و خورش کنگر است. با تغییر نسبت سبزی قورمه و کنگر، طیفی از طعم خورش را دارید. این که کجای طیف بایستید فقط به ذایقه‌ی شما بستگی دارد.

تدارک خوردنی

پیاز را نگینی خرد کنید و آنها را در روغن تفت بدهید تا طلایی شود. سبزی را اضافه کنید و تفت را ادامه بدهید تا حالت سبزی مثل حلوا به هم چسبیده بشود. اکنون گوشت وزردچوبه را اضافه کنید و باز تفت بدهید تا گوشت سفید بشود. لیموی عمانی و لوبیای قرمز را که پیشتر خیس کرده‌اید، اضافه کنید و یکی دو دقیقه به تفت دادن ادامه بدهید. بعد آب را به آن اضافه کنید و بگذارید تا یک ساعت و نیم بپزد. در این مدت گوشت پخته است. اکنون نمک و مقداری آبغوره و کنگری را که پیشتر سرخ کرده‌اید به خورش اضافه کنید. پختن خورش تا جا افتادن آن ادامه دارد. یک ساعت یا کمی بیشتر.

برنج چمپای خوزستان را هم مثل هر برنج دیگری، با دو برابر آب کته کنید.

   + مسعود سلطانی - ۱۳٩۱/٤/٩