لذت پختن

 آش‌خونه‌ی مسعود و آزی

فتوچینی با سس سبز تند

پختِ مسعود سلطانی و آزاده وساقی


آنچه لازم دارید

ماکارونی فتوچینو / گوشت چرخ‌کرده / پیاز / رب ِگوجه‌ی فرنگی / ادویه / نعناع / روغن زیتون / گشنیز / ترشی فلفل جالوپینو

ریزه‌کاری‌ها

  • به جای گوشت می‌توانید از میگو هم استفاده کنید. میگوهای ریز یا تکه شده که برای غذاهای دیگر چندان مناسب نیستند، برای این غذا عالی هستند.
  • می‌توانید به گوشت قارچ خرد شده هم اضافه کنید.
  • به جای فتوچینی می‌توانید از ماکارونی معمولی ـ لینگویینی ـ هم استفاده کنید. شکل‌های دیگر مثل پنه، برای این روش پخت چندان جالب نیست. طعم ماکارونی‌ها فرقی ندارند و تنها ظاهری متفاوت دارند.

تدارک خوردنی

پیاز را نگینی خرد کنید و سرخ کنید. وقتی پیازها طلایی شدند، ادویه‌ شامل نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به آن اضافه کنید و کمی تفت بدهید. گوشت را اضافه کنید و خوب تفت بدهید تا گوشت‌ها بپزند. رب ِگوجه‌ی فرنگی را که با آب رقیق شده است، به گوشت اضافه کنید و بگذارید در آن بپزد. در این فاصله، آب در قابلمه جوش آمده است. کمی نمک و روغن به آب اضافه کنید و فتوچینی‌ها را در آن بریزید تا بپزد. دست کم ده تا پانزده دقیقه، بسته به سلیقه‌ی شما در خصوص میزان پختن فتوچینی، زمان می‌برد. تا فتوچینی‌ها و گوشت بپزند، سس خود را آماده کنید. نعناع، گشنیز، ترشی فلفل و روغن زیتون را در مخلوط کن خوب مخلوط کنید تا یک سس یک‌دست سبز رنگ با عطر نعنا و گشنیز و طعم تند فلفل داشته باشید. موقع کشیدن فتوچینو آب‌کش شده و گوشت را خوب مخلوط کنید و روی آن سس سبز را بریزید. طعمی متفاوت از غذایی تکراری را تجربه خواهید کرد.

   + مسعود سلطانی - ۱۳٩۱/۳/٢۸