لذت پختن

 آش‌خونه‌ی مسعود و آزی

مربای هویج

پختِ مسعود سلطانی


آنچه لازم دارید

هویج/ شکر / دارچین/ خلال پسته

ریزه‌کاری‌ها

  • اگر هویج ایرانی داشتید، یکی دو تا هم هویج ایرانی در مربا بریزید.
  • دارچین هم از این دارچین‌های لوله‌ای استفاده کنید.

تدارک خوردنی

پوست هویج‌ها را بتراشید و آن را به صورت نگینی ریز خرد کنید. نسبت‌های پیشنهادی من این است، یک لیوان هویج خرد شده، یک لیوان شکر و دو لیوان آب. آب و شکر را با دو چوب دارچین بجوشانید. بعد از ۱۰ دقیقه که آب و شکر جوشید، هویج‌های خردشده را در آن بریزید. جوشاندن را تا قوام آمدن شکر ادامه بدهید. خلال پسته را اضافه کنید و یک دقیقه بعد شعله را خاموش کنید و منتظر بمانید تا سرد شود.

خاطره‌های خوردن و پختن

اعظم هم به سبک خودش مربای هویج درست کرده است. اما من این سبک نگینی را بیشتر دوست دارم. تصویر پشت مربا، بشقابی سفالی است که کار صدرالدین (ناژو)، از سفال‌کاران برجسته‌ی ایرانی است.

  *** اگر خوردنی خودتان را با این شیوه درست کردید، عکس آن برای من ایمیل کنید تا همین‌ جا بگذارم. به خصوص اگر جور دیگری درست کردید، حتمن بگویید تا شیوه خاص شما را هم یاد بگیریم. ممنون از لطف‌تان ***

   + مسعود سلطانی - ۱۳٩٢/٩/٦