لذت پختن

 آش‌خونه‌ی مسعود و آزی

کدوی شیرین

 

پخت ِ آزاده وساقی


آنچه لازم دارید

کدو سبز / گوشت خورشتی/ پیاز / شکر/ آب‌غوره/ رب گوجه فرنگی

ریزه‌کاری‌ها

کدوها بهتر است به یک اندازه باشند و اندازه‌شان متوسط باشد تا تردی لازم را داشته باشند.

راسته گوشت گوسفندی خیلی برای این خورش عالی است.

مقدار شکر، آب‌غوره و رب‌ گوجه‌فرنگی به سلیقه‌ی شما بستگی دارد. با چشیدن مایه‌ی گوشت بعد از اضافه کردن آنها، اندازه‌اشان دست‌تان می‌آید.

این غذا حتمن باید در ماهی‌تابه با لبه‌ی بلند پخته شود.

تدارک خوردنی

پیازها را خلالی کنید و تفت بدهید. گوشت‌ها را کمی با بیفتک بکوبید و اندکی تفت بدهید تا رنگ آن روشن شود. کمی زردچوبه را با آن تفت بدهید. روی پیاز و گوشت تفت داده شده، آب و سه تا چهار قاشق رب گوجه‌فرنگی بریزید و بگذارید تا یک ساعتی با شعله آرام بپزد. در این فاصله کدوها را پوست بگیرید و از بلندا به دو نیم تقسیم کنید. کدوها را سرخ کنید. آب‌غوره. زعفران آب‌کرده و شکر را با هم مخلوط کنید و به گوشت‌های اضافه کنید و هم بزنید تا خوب با آب گوشت مخلوط شود.  

کدوهای سرخ شده را در آن بچینید و بگذارید تا با شعله آرام بپزد. اگر آب آن قبل از اتمام پخت کم شد، آب جوش به آن اضافه کنید. این غذا آبی غلیظ و روغن افتاده دارد و طعمی ترش و شیرین.

   + مسعود سلطانی - ۱۳٩۱/۳/۱٠