لذت پختن

 آش‌خونه‌ی مسعود و آزی

خورش غوره بادمجان

پختِ آزاده وساقی


آنچه لازم دارید

بادمجان / غوره / گوشت گوسفندی / پیاز / رب گوجه فرنگی / آب‌غوره

ریزه‌کاری‌ها

  • پوست کردن بادمجان به صورت خط‌خطی به غذای‌تان رنگ می‌دهد.
  • وقتی بادمجان‌ می‌گیرید، دقت کنید که بادمجان‌های قلمی و یک اندازه بردارید. بادمجانی که شکمش چاق باشد، پر از تخم است و احتمال زیاد تلخ. بزرگ بودن بادمجان مهم نیست، اگر بادمجان بزرگ باشد اما کشیده باشد، خوب است. اما برای این خورش که می‌خواهیم بادمجان‌ها را از وسط نصف کنیم و ریزتر نمی‌کنیم، درشت بودن بادمجان جلوه خورش را کم می‌کند.
  • نمک را بعد از پختن گوشت بزنید. وقتی زودتر بزنید، باعث می‌شود که گوشت دیرتر بپزد.
  • مقدار این خورش زیاد نیست و آب غلیظ و طعم‌داری باید داشته باشد.
  • منظور از خرد کرده قیمه‌ای گوشت هم این است که گوشت را به اندازه فندق خرد کنید. البته فندق با پوست و نه مغز فندق که دیگر خیلی ریز است.
  • گوشت گوسفندی بهتر است. از هر قسمتی که باشد. می‌توانید از راسته‌ی گوساله هم استفاده کنید، اما خب گوشت گوسفندی چرب‌تر و خوشمزه‌تر است.

تدارک خوردنی

پیاز خلال‌شده را تفت بدهید تا طلایی شود. زردچوبه و ادویه را به پیاز اضافه کنید و هم بزنید. گوشت را که قیمه‌ای کرده‌ایم، به پیاز داغ اضافه کنید و تفت بدهید تا رنگ آن سفید شود. مقداری آب اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم تا بپزد. 45 دقیقه بعد، مقداری رب گوجه فرنگی داخلش می‌ریزیم. بیست دقیقه دیگر به آن مجال پختن می‌دهیم. در فاصله پخت گوشت، بادمجان‌ها را مثل تصویر خوشگل پوست بکنید و از درازا نصف کنید. پوست بادمجان را می‌شود خورد، نگران نباشید. بادمجان‌ها را سرخ کنید. لازم نیست زیاد سرخ شوند.

بادمجان‌ها را در تابه‌ای بچینید و گوشت‌ پخته شده را با تمام مخلفاتش روی آن بریزید. نمک غذا را الان بزنید. غوره و کمی آب‌غوره به غذا بزنید و بگذارید نیم ساعت دیگر بپزد. موقع کشیدن هم هر جور به نظرتان زیباتر بود، در ظرف بکشید.

***اگر خوردنی خودتان را با این شیوه درست کردید، عکس آن برای من ایمیل کنید تا همین‌ جا بگذارم. به خصوص اگر جور دیگری درست کردید، حتمن بگویید تا شیوه خاص شما را هم یاد بگیریم. ممنون از لطف‌تان***

   + مسعود سلطانی - ۱۳٩۱/۱٢/٢٧