لذت پختن

 آش‌خونه‌ی مسعود و آزی

میگوی کنجدی

پختِ مسعود سلطانی


آنچه لازم دارید

میگوی درشت تازه / کنجد سیاه / روغن زیتون / آب نارنج / ادویه / سس سویا / دانه‌ی خردل

ریزه‌کاری‌ها

  • می‌توانید ادویه‌های دیگری که دوست دارید به میگوها بزنید.
  • میگوی تازه چیز دیگری است، هر موقع میگوی تازه گرفتید، همان روز یک وعده میگو بخورید.
  • خواهش می‌کنم به میگو و ماهی آرد و تخم‌مرغ نزنید. حیف نیست طعم عالی میگو و ماهی را با تخم‌مرغ از دست بدهید. به میگو حتی آرد هم نزنید.
  • میگو را زیاد تفت ندهید. با شعله‌ی متوسط یا زیاد میگو را مدتی کوتاه تفت بدهید. تفت دادن زیاد میگو آنها را سفت می‌کند.

تدارک خوردنی

مقداری تخم خردل، فلفل، زعفران، روغن زیتون، کنجد سیاه و اندکی سس سویا و آب‌نارنج به میگوهای تازه اضافه کنید و هم بزنید. نیم ساعتی صبر کنید. تابه را بدون روغن گرم کنید. وقتی تابه گرم شد، میگوها را در آن بیندازید و تفت بدهید. همان روغن زیتونی که برای پروردن به میگوها اضافه کرده‌اید برای تفت دادن کافی است. میگوی تازه آب‌دار است و با تفت دادن میگوها سس غلیظ خوبی درست می‌شود. اگر خواستید کنارش مقداری سبزیجات را هم با شعله زیاد به مدت کم با روغن بسیار اندک تفت بدهید. آن قدر که کباب شود اما تردی سبزیجات حفظ شود.

خاطره‌های خوردن و پختن

وقتی تدارک ماهی زبیدی را گفتم، قرار شد که خیلی زود شیوه‌ی پخت میگو را که کنار آن درست کردم، بنویسم. این همان میگو است. قصه‌ی خریدن و بقیه‌ی ماجراهای مشترکش با ماهی زبیدی را پیشتر گفته‌ام. اینجا فقط باید اضافه کنم که میگوی تازه را از دست ندهید، طعمش کلی با میگوهای یخ‌زده، حتی اگر بهترین هم باشد، تفاوت دارد. من که کلی با این میگوها زندگی کردم. عکسش هم به من انرژی می‌دهد.

***اگر خوردنی خودتان را با این شیوه درست کردید، عکس آن برای من ایمیل کنید تا همین‌ جا بگذارم. به خصوص اگر جور دیگری درست کردید، حتمن بگویید تا شیوه خاص شما را هم یاد بگیریم. ممنون از لطف‌تان***

   + مسعود سلطانی - ۱۳٩۱/۱٢/٢۱