لذت پختن

 آش‌خونه‌ی مسعود و آزی

کال کباب

 

پختِ مسعود سلطانی


آنچه لازم دارید

بادمجان / سیرچه / گردو / انار ترش / نعناع

ریزه‌کاری‌ها

  • اصل کال کباب با سبزی‌های محلی شمال است که من ندارم و ناگزیر این جوری درست کردم.
  • به جای سیر هم من از سیرچه استفاده کردم.

تدارک خوردنی

بادمجان‌ها را روی گاز با شعله‌ی کم روی شعله پخش‌کن کبابی کنید. برای این که بادمجان‌ها نترکد، با چاقو چند جای آن را سوراخ کنید. بادمجان‌ها را پوست بکنید، سیرچه را بسیار ریز خرد کنید. همان که می‌گویند ساطوری. گردوها را هم با پهنای چاقو خرد کنید. اندازه‌ی گردو باید آن قدر باشد که زیر دندان بیاید. نعنا، آب انار و دانه‌ی انار را هم اضافه کنید و با چنگال هم بزنید تا خوب همه چیز قاطی شود. کال کباب آماده است.

من شیوه‌ی تدارک کال کباب را از وبلاگ هانیه یاد گرفتم. دو سه تا تفاوت داره. اول این که به جای سیر از سیرچه استفاده کردم. گردو هم بیشتر ریختم. به جای سبزی‌های محلی، نعنا زدم که خب ناگزیر بودم.

خاطره‌های خوردن و پختن

تا به حال دو بار کال کباب درست کردم و هر دو بار وقتی بوده که می‌خواستم برم مهمونی. بالاخره آدم که دستِ خالی نمی‌تونه بره جایی و بهترین چیزی که دست رو و بعدش هم دل رو پر می‌کنه، یه خوردنی است که توی خونه درست کرده باشی. اون هم چیزی که به طور معمول کسی که داری می‌ری خونه‌اشون درست نمی‌کنه. از این که یه جعبه شیرینی بگیری که احتمالن پنجمین جعبه‌ای است که مهمون‌ها آوردند، خیلی بهتر است.  

***اگر خوردنی خودتان را با این شیوه درست کردید، عکس آن برای من ایمیل کنید تا همین‌ جا بگذارم. به خصوص اگر جور دیگری درست کردید، حتمن بگویید تا شیوه خاص شما را هم یاد بگیریم. ممنون از لطف‌تان***

   + مسعود سلطانی - ۱۳٩۱/۱۱/٢۳