لذت پختن

 آش‌خونه‌ی مسعود و آزی

سالاد شیرازی

 

پختِ آزاده وساقی


آنچه لازم دارید

گوجه فرنگی / خیار / پیاز / نعنا خشک / آب‌غوره / آب نارنج

ریزه‌کاری‌ها

  • مواد را ریز خرد کنید، تا خوب از هم و آب‌غوره و نارنج طعم بگیرند.
  • دست‌کم سه ساعت قبل سالاد را درست کنید و بگذارید خوب جا بیفتد تا طعم بهتری داشته باشد.
  • می‌توانید آب‌لیمو هم بزنید. من ترکیب برابر آب‌غوره و آب نارنج را ترجیح می‌دهم. هر ترکیبی از این سه خوش‌مزه – آب‌غوره، آب‌لیمو و آب‌نارنج – که خوش‌تر دارید، اضافه کنید.
  • اگر دوست داشتید کمی روغن زیتون هم بزنید. حتمن هم روغن زیتون ایرانی بخرید. کیفیتش به مراتب بهتر از این خارجی‌هاست.

تدارک خوردنی

گوجه فرنگی و خیار و پیاز را ریز خرد کنید. مقداری نعنای خشک هم به آن اضافه کنید. آب‌غوره و آب نارنج به آن اضافه کنید تا حسابی مواد در مایع قرار بگیرند. خوش‌مزگی سالاد شیرازی به این است که حسابی آب‌غوره یا آب‌ نارنج داشته باشد.

خاطره‌های خوردن و پختن

من عاشق سالاد شیرازی هستم. به عکس ِ سالاد کاهو که همیشه هست و چیز به درد نخوری است (به خصوص این که بیشتر مواقع با کاهوی رسمی است)، سالاد شیرازی یکی از مهم‌ترین اختراع‌های بشری است؛ در حد اختراع چرخ و یا حتی کشف آتش.

***اگر خوردنی خودتان را با این شیوه درست کردید، عکس آن برای من ایمیل کنید تا همین‌ جا بگذارم. به خصوص اگر جور دیگری درست کردید، حتمن بگویید تا شیوه خاص شما را هم یاد بگیریم. ممنون از لطف‌تان***

   + مسعود سلطانی - ۱۳٩۱/۱٢/٥