لذت پختن

 آش‌خونه‌ی مسعود و آزی

خلوت‌گر یخچال

پختِ مسعود سلطانی


آنچه لازم دارید

پیاز / سیرچه / گوجه فرنگی / تره فرنگی / فلفل دلمه‌ای / قارچ / سینه‌ی مرغ / و هر آنچه از سبزیجات در یخچال دارید

ریزه‌کاری‌ها

  • هر چه از سبزیجات در یخچال دارید، بردارید و خرد کنید. هر چه کمتر و قدیمی‌تر است، اولویت بیشتری دارد.
  • سینه‌ی مرغ را می‌توانید نداشته باشید و غذایی گیاهی داشته باشید.
  • این خوردنی باعث خالی شدن یخچال از خرده ریزه‌های باقیمانده می‌شود و برای همین اسمش را غارت‌گر یخچال گذاشته‌ام.
  • سس سویا شور است، از نمک زدن پرهیز کنید تا غذای‌تان شور نشود.

تدارک خوردنی

پیاز و سیرچه و تره فرنگی را تفت بدهید. بعد از این که کمی تفتیده شدند، زردچوبه و فلفل به آن اضافه کنید و بعد هم بقیه سبزیجات جز قارچ را بیفرایید و کمی تفت بدهید. یکی دو دقیقه بعد هم سینه‌ی مرغ خرد شده را اضافه کنید و تفت بدهید. بعد از این که رنگ مرغ‌ها عوض شد، قارچ را اضافه کنید و به هم زدن ادامه بدهید. کمی سس سویا و اگر دوست داشتید اندکی عسل یا قند خرما به آن اضافه کنید. به جای عسل یا قند خرما، اگر طعمش را دوست ندارید، روغن کنجد بوداده اضافه کنید تا عطر بوداده‌گی بگیرد.

خاطره‌های خوردن و پختن

من هر وقت در یخچال کلی سبزیجات هست اما هیچ یک مقدارش قابل توجه نیست و هم این که از زمان خریدنش زیاد گذشته است، این خوردنی را درست می‌کنم. گاهی هم از سر بی‌حوصله‌گی این کار را می‌کنم. غذای خوبی است و هم به خلوت شدن یخچال‌تان کمک می‌کند. هر دفعه هم طعم متفاوتی دارد. ترکیب مواد و نسبت آنها مدام تغییر می‌کند. ادویه‌اش هم هر دقعه متفاوت است.

***اگر خوردنی خودتان را با این شیوه درست کردید، عکس آن برای من ایمیل کنید تا همین‌ جا بگذارم. به خصوص اگر جور دیگری درست کردید، حتمن بگویید تا شیوه خاص شما را هم یاد بگیریم. ممنون از لطف‌تان***

   + مسعود سلطانی - ۱۳٩۱/۱٠/٢۱