لذت پختن

 آش‌خونه‌ی مسعود و آزی

خورش آلواسفناج

پخت آزاده وساقی


آنچه لازم دارید

اسفناج / گوشت ماهیچه / آلو / پیاز / فلفل / دارچین / زردچوبه / زعفران

ریزه‌کاری‌ها

  • نمک غذا را بیست دقیقه بعد از اضافه کردن اسفناج بزنید. اسفناج کمی مزه‌ی شوری دارد. حتمن غذا را بچشید و بعد نمک اضافه کنید.
  • زعفران را می‌توانید اضافه نکنید اما خیلی به رنگ غذا جلوه می‌دهد.
  • ادویه بستگی به سلیقه‌اتان دارد. اما دارچین زیاد نزنید، عطر و طعمش غالب است و باعث می‌شود که طعم‌های متفاوت این خورش را از دست بدهید.

تدارک خوردنی

پیاز را تفت بدهید. وقتی طلایی شد زردچوبه را اضافه کنید. گوشت ماهیچه را هم روی پیازها بریزید و یک تاب بدهید تا رنگ گوشت سفید شود. آب را به قابلمه اضافه کنید. ادویه را هم به آب اضافه کنید. ادویه شامل فلفل، دارچین و مقدار کمی زعفران است. تا گوشت‌های بپزد، اسفناج‌ها را ساتوری کنید و تفت بدهید. میزان تفت آن قدر باشد که آب اسفناج از دست برود اما رنگ آن سبز بماند. وقتی گوشت‌ها نیم‌پز شد و یک ساعت تا پایان پختش بود، اسفناج تفتیده و آلو را اضافه کنید و بگذارید بپزد.

خاطره‌های خوردن و پختن

آزاده این غذا را از روی دستور نجف در کتاب مستطاب آشپزی و خاطرات محوش از شیوه‌ی پخت مامانه درست کرده است.

***اگر خوردنی خودتان را با این شیوه درست کردید، عکس آن برای من ایمیل کنید تا همین‌ جا بگذارم. به خصوص اگر جور دیگری درست کردید، حتمن بگویید تا شیوه خاص شما را هم یاد بگیریم. ممنون از لطف‌تان***

   + مسعود سلطانی - ۱۳٩۱/٩/۸